KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja u finalu Kupa Federacije

10.10.2018. - Skoro dva sata trebalo je igračima Kaknja da u tajbreku savladaju borbenu ekipu Domaljevca i izbore plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine

Domaljevac -OK Kakanj

U veoma zanimljivom i rezultatski neizvjesnom meču, koji je odigran u prepunoj Sali Srednje škole u Orašju, odbojkaši Kaknja su teškom mukom porazili upornu ekipu  Domaljevca. Iako su sa sedam poena razlike dobili prvi set, igrači Kaknja su morali uložiti dosta truda da zausave ambiciozne Domaljevčane. Izabranici trenera Aganovića bili su bolji i u drugom setu i udvostručii vodstvo. Međutim, domaći se ne predaju. Uspijevaju dobiti treći set(25:22) i ozbijno zaprijetiti. Velikom podrškom svoje bučne publike domaći igrači stižu do potpunog preokreta i odluka o pobjedniku riješena je u tajbreku. Tek tad su igrači Kaknja pokazali da su bolji, kvalitetniji i jednom zrelom igrom ekspresno stižu do 15 poena  a domaćima prepuštaju samo osam i zasluženo slave.Da je dvoboj bio zanimljiv i rezultatski neizvjestan najboje kazuje podatak da je utakmica trajala 112 minuta.

Domaljevac-Kakanj 78 2:3

Sala Srednje škole u Orašju. Gledatelja 400.Utakmica polufinala Kupa Federacije BiH. Rezultat po setovima: 18:25, 23:25, 25:22, 252:21, 8:15.

Sudije: Armin Mujkić(Zenica) i Elvir Čudić(Srebrenik). Delegat:Delila  Mahovkić(Lukavac).

DOMALJEVAC: Lončar, Lj.Ivanović, Nedić, Orulić, Kopić, Kobaš, S.Ivanović, Topeluk, H.Ivić. Trener:Zlatko Ivić.

OK „KAKANJ 78“: Brodlić, Milovanović, Šljivo, Fazlić, Ružić, Zenović, Fejzović, Filipaš, Mustafić. Trener: Almir Aganović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u