KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja teže od očekivanog do pobjede

16.02.2019. - Odbojkaši Kaknja su tek u tiebreaku slomili otpor ekipe iz Lopara i slavili sa 3:2 u okviru petnaestog kola odbojkaške Premijer lige BiH.

Prvi set petnaestog kola odbojkaške Premijer lige BiH u duelu između ova dva tima pripao je Kakanjcima koji su slavili sa 25:20, a sa problemima se trener Kaknja Almir Aganović suočio već u drugom setu kada su gosti poveli sa pet poena razlike. Hrabrom igrom gosti iz Lopara su slavili u drugom setu sa 17:25 za izjednačenje na 1:1. U trećem setu domaći tim na tehnički timeout odlazi sa četiri poena razlike i bez većih problema osvaja ovaj set rezultatom 25:16 za novo vodstvo. Očekivalo se da će domaći konačno slomiti otpor neugodne ekipe Majevice, ali izabranici Dalibora Mićića se ponovo bude i osvajaju suguran bod u četvrtom setu budući da su slavili sa 20:25.

Nao otvaranju odlučujućeg petog seta Kakanjci su poveli sa šest razlike (8:2). Nastavili su domaći odbojkaši sa dobrom igrom i slavili sa 15:7 za dva boda u ovom kolu. Iako poraženi gosti su zadovoljni napustili Kakanj jer su osvojili vrijedan bod u borbi za opstanak u premiejligaškom društvu.

U ekipi Kaknja se itekako osjetio izostanak Armina Šljive koji je susret sa Majevicom propustio zbog privatnih obaveza. Zapažen nastup u ovom susretu imao je Armin Vehab, dok je trener domaće ekipe priliku za igru u ovom susretu pružio i mladim igračima, Adinu Fazliću, Muhamedu Begiću i Hasanu Hadžiću.

-Tri kola prije kraja regularnog toka prvenstva smo i matematički osigurali drugu poziciju na tabeli. Ekipa Majevice je pokazala da zna biti neugodan protivnik i zasluženo su osvojili bod u ovom meču. Iako smo osigurali drugu poziciju i dalje ćemo ostati maksimalno fokusirani uz želji da pružimo svoj maksimum, rekao je trener ekipe Kaknja Almir Aganović nakon susreta.

U naredna dva kola protivnici ekipi Kakanj 78 su brčanske ekipe Jedinstva i Mladosti, dok će u posljednjem kolu Kakanjci u gostovanje Modriči.

OK KAKANJ 78 – OK MAJEVICA 3:2  (25:20, 17:25, 25:16, 20:25, 15:7)

Dvorana KSC Kakanj. Gledalaca: 250

Sudije: Siniša Ovuka (Banja Luka) i Edin Begović (Zenica).

Delegat: Nermina Haskaj (Sarajevo). Linijske sudije: Emina Bešić i Aida Tirić (Kakanj).

OK KAKANJ 78: Muhamed Begić, Nebojša Januzović, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Hasan Hadžić, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Armin Vehab. Trener Almir Aganović.

OK MAJEVICA: Jovo Bijelović, Jovan Mijatović, Stevo Živković, Dejan Đurić, David Poletan, Nikola Tomić, Blagoje Savić, Dalibor Radić, Milan Boršner. Trener Dalibor Mićić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u