KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Odbojkaši Kaknja startovali s pripremama

27.08.2019. - Odbojkaši u novu sezonu ulaze sa ciljem da ponove prošlosezonske rezultate


Prozivkom trenera Almira Aganovića, kojoj je prisustovalo 14 igrača, kojima su se obratili Općinski načelnik Aldin Šljivo i predsjednik Upravnog odbora kluba Mirnes Bajtarević i zvanično su krenuli s pripremama odbojkaši Kaknja 78, koji u novu sezonu ulaze sa ambicijama da ponove prošlosezonske uspjehe kada su igrali u finalu Kupa i plejofa za državnog prvaka. 

U novu sezonu odbojkaši Kaknja ulaze sa neznatnim promjenama u igračkom kadru, što je i bio prevashodni cilj vodstva kluba. Iz prošlosezonskog sastava nedostaju primač Nebojša Januzović, koji je pronašao inozemni angažman, te dizač Muhamed Begić, koji je zbog radnih obaveza prestao s aktivnim igranjem.

ajkeleskovicJedino pojačanje je angažman dizača Džemila Jelaškovića (7.2.1993.) koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao u bh.premijerligašima Bosni, Magliću, Majevici i MOK Jedinstvo Brčko iz kojeg je stigao u redove Kaknja.

abajtarmirU svom prvom obraćanju igračima, novi predsjednik Upravnog odbora Mirnes Bajtarević, izrazio je zadovoljstvo što su na okupu ostali svi domaći igrači, koji trebaju biti glavni oslonac ekipe, koja s postojećim kadrom može ostvariti planirane ciljeve.

- Naš cilj je da zadržimo kontinuitet i radimo na duže staze. Imamo potencijal,kako u stručnom tako i igračkom kadru, koji po našem mišljenju može igrati značajnu ulogu i ponoviti prošlosezonske rezultate,a to je plasman u finale Kupa i pley-offa za prvaka.Poslije duže pauze, naša ekipa će igrati u CEV Kupu i to je definitivni povratak na međunarodnu scenu, čime ćemo podići rejting kluba. Već smo osigurali petodnevne pripreme u Makarskoj, te potvrdili učešće na međunarodnom turniru u Modriči 14. septembra, gdje ćemo u polufinalu igrati protiv Crvene Zvezde iz Beograda, dok će domaći istoimeni premijerligaš snage odmjeriti sa OK Rijaka (Hrvatska). Sve ćemo učiniti da spremno dočekamo novu sezonu i nastavimo s uspješnim rezultatima, istakao je predsjednik OK „Kakanj 78“ Mirnes Bajtarević.

aslivoOpćinski načelnik Aldin Šljivo, koji je u prethodnom mandatu obnašao dužnost predsjednika kluba, ponosan je dosadašnjim rezultatima i stabilnosti kluba,koji je bio i organizator tri susreta naše reprezentacije u Kaknju i položio ispit u svakom pogledu.

-Naš trud da pozitivnu priču o kakanjskoj odbojci vratimo na pravi kolosijek, odnosno da OK „Kakanj 78“ vratimo u sami vrh bh. odbojke u cijelosti je realiziran i na vama je da nastavite taj trend. Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo veliki broj igrača iz domaćeg omladinskog pogona, da imamo najbolje trenere i dva reprezentativca, Marka Milovanovića i Sejdina Mustafića,kojima će se sigurno ubudućnosti priključiti još neki mlađi,poput Fazlića, koji već ima reprezentativni status u kadetskoj i juniorskoj selekciji BiH. Cilj je da i u novoj sezoni budemo u samom vrhu Premijer lige, odnosno da uđemo u finale Kupa i finale playoffa i ja vjerujem da ćete to i ostvariti,rekao je načelnik Aldin Šljivo.

Odbojkaši Kaknja su u trenažnom procesu već sedam dana, a u subotu 31. septembra 2019. godine odlaze na petodnevne pripreme u Makarsku gdje će odigrati i dva kontrolna meča s jednim od najboljih hrvatskih prvoligaša, ekipom Mladosti, koja je prije desetak dana krenula s pripremama za nastupe u Srednjoeuropskoj ligi i Chellenge cup-u. Nakon toga slijedi povratak u Kakanj i nastavak priprema u kakanjskoj sportskoj dvorani .Uz učešće na turniru u Modriči, planirano je odigravanje još dvije test utakmice na kojima će trener Aganović i njegov asistent prof.Demir modelirati igru i prvu postavu za novu prvenstvenu sezonu.

IGRAČKI KADAR KAKANJ 78:Armin Fejzović, Danilo Ružić, Armin Šljivo, Sejdin Mustafić, Muris Krivokapa, Armin Vehab, Adin Fazlić, Bahrija Zenović, Ramiz Begić, Hasan Hadžić, Faris Čobo, Marko Milovanović, Edin Mehić i Džemil Jelašković.

asvabodemirTrener: Almir Aganović, pomoćni trener prof.Mirza Demir

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u