KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja startovali pobjedom

16.10.2016. - U okviru prvog kola Premijer lige BiH, odbojkaši Kaknja savladali sarajevsku Bosnu i najavili da će ponovo igrati značajnu ulogu u elitnom društvu

Nakon poraza u Brčkom od Jedinstva u polufinalu Kupa Federacije Bosne i Hercegovine, izabranici trenera Almira Aganovića uspjeli su vratiti samopouzdanje i zabilježiti pobjedu na otvaranju nove prvenstvene sezone.

Početak utakmice nije bio obećavajući jer su gosti, inače povratnici u premijerligaško društvo, prvi set riješili u svoju korist. Bio je to signal igračima Kaknja da trebaju pojačati tempo i ozbiljnije shvatiti sarajevske „Studente“.

Već u drugom setu domaći pokazuju svoju moć i ekspresno stižu do izjednačenja. U preostala dva seta zaigrali su još bolje, raznovrsnije i kvalitetnije. Uostalom, to se može zaključiti i po ishodima setova u kojima su Sarajlije jedva stigli osvojiti 16, odnosno 17 poena.

-S obzirom da je poraz u Brčkom ostavio traga na moje igrače, najvažnije je bilo da podignemo moral i utakmicu odigramo bez pritiska.Taj pritisak se ipak osjetio u prvom setu,ali smo brzo konsolidirali redove, odigrali kvalitetno i zasluženo pobijedili. Bosna je pokazala da je nezgodna ekipa i želim im sreću u narednim mečevima. Mi se sada fokusiramo na naredni meč i teško gostovanje ekipi Radnika iz Bijeljine", istakao je igrač i trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović, koji je sa Murisom Krivokapom sačinjavao par primača-pucača, dok je Marko Tadić djelovao u ulozi korektora, što je jedina promjena u postavi u odnosu na prethodnu sezonu koju su završili na drugom mjestu.

Kakanj 78-Bosna(Sarajevo) 3:1
(24:26, 25:18, 25:16, 25:17)

Dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 150. Sudije:Nikola Kozić(Ljubinje) i Edin Begović(Zenica). Delegat:Senad Helač(Hrasnica).

OK KAKANJ 78: Muhamed Begić, Berin Pinjić, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Hajrudin Sužanj, Danilo Ružić, Almir Aganović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Armin Vehab, Adin Fazlić, Marko Tadić. Trener:Ermin Lepić.
OK BOSNA Sarajevo: Džemil Jelašković, Adnan Hurtić, Amar Hasanbegović, Adi Osmanović, Amar Fatić, Arian Švob, Bahrija Zenović, Haris Kurtović, Fatmir Hasanović, Admir Musić. Trener:Denis Dautović.

 

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u