KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja startali sa pripremama za novu sezonu

21.08.2017. - Trener Almir Aganović i njegov asistent Mirza Demir danas su u dvorani KSC Kakanj izvršili prozivku igrača nakon koje je održan i prvi trening. U narednih 11 dana ekipa će trenirati u Kaknju, a 2. septembra je planiran odlazak na Jadran

Polufinalist play-offa BiH i drugoplasirana ekipa odbojkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine iz prošle sezone je danas startala sa pripremama za novu sezonu u kojoj je cilj plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine i finale play-offa Premijer lige BiH.

Bivši dugogodišnji odbojkaš Kaknja i reprezentativac BiH, Almir Aganović od ove godine ima ''samo'' ulogu trenera ekipe, a na klupi će mu asistirati jedan od najboljih kondicionih trenera u našoj zemlji Mirza Demir.

Aganović je danas u dvorani KSC Kakanj izvršio prozivku igrača kojoj su se odazvalo 15 igrača uključujući i novajliju Bahriju Zenovića, dok je jedino zbog privatnih obaveza odsutan bio Marko Tadić.
Predsjednik kluba Aldin Šljivo je rekao kako je cilj ove sezone plasman u finale play-offa Premijer lige, ali i finale Kupa BiH.

Aldin Šljivo_1

-Zadovoljni smo onim što je ekipa uradila u prošloj sezoni i u novoj sezoni želimo da igramo finale Kupa BiH i finale play-offa Premijer lige Bosne i Hercegovine. Akcenat je stavljen na domaće igrače sa kojim je obnovljen ugovor, dok smo angažovali i mladog Bahriju Zenovića koji će biti od velike pomoći ekipi, ali je produžen ugovor i Tadiću i Ružiću. Pored igračkih promjena došlo je i do promjena u stručnom štabu. Ulogu trenera će obavljati Almir Aganović koij je prošle godine bio igrač-trener, a asistirat će mu Mirza Demir, rekao je predsjednik odbojkaškog kluba Aldin Šljivo u izjavi za KakanjLive.

Almir Aganović

Trener ekipe Kaknja 78, Almir Aganović je pohvalio Upravu koja je njemu i igračima obezbjedila vrhunske uslove, te je istakao kako će mu biti neobično u ulozi trenera:

-Plan priprema je mnogo atraktivan i interesantan. Uprava nam je obezbjedila zaista sjajne uslove i ovo je prvi put u posljednje tri-četiri godine da imamo idealne uslove. Bit će mi zaista nezgodno u novoj sezoni iz razloga jer ću bodriti momke pored terena za razliku od prethodnih godina kada sam bio i igrač i trener.
Prvi dio priprema koji je baziran na jačanju fizičke spreme ekipa OK Kakanj 78 će obaviti u dvorani KSC Kakanj i na stadionu FK Rudar Kakanj, a potom je planiran odlazak u Makarsku 2. septembra 2017. godine. Na Jadranu će se ekipa zadržati šest dana u okviru kojih će odigrati i dva kontrolna susreta, jedan sa prvakom Hrvatske, ekipom OK Mladost Ribola Kaštela koju sa klupe vodi trener Ivan Vrančić, inače izbornik odbojkaške reprezentacije Hrvatske, dok će drugi kontrolni susret biti dogovoren naknadno. Po povratku iz Makarske planirano je i odigravanje turnira u Zavidovićima, a nakon toga i učešće na super jakom turniru u Austriji.

Igrački kadar OK Kakanj 78: Armin Fejzović, Danilo Ružić, Haris Škulj, Armin Šljivo, Marko Tadić, Sejdin Mustafić, Muris Krivokapa, Armin Vehab, Adin Fazlić, Bahrija Zenović, Hajrudin Sužanj, Berin Pinjić, Samir Berbić, Muhamed Begić, Faris Čobo, Ibrahim Berbić.
Trener: Almir Aganović. Pomoćni trener: Mirza Demir

E.Škulj & M.Komšo / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u