KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja spremni za nastavak sezone

18.01.2018. - Utakmicom protiv Modriče, koja se igra u petak 19.januara u 18 sati u Sportskoj dvorani KSC, odbojkaši Kaknja otvaraju drugi dio sezone u kojem imaju cilj sačuvati drugo mjesto

OK Kakanj 78
Kratku prvenstvenu pauzu prvi trener Almir Aganović i njegov asistent Mirza Demir iskoristili su na najboji način i prema riječima ovog uigranog trenerskog tandema, odbojkaši Kaknja spremni dočekuju nastavak sezone.
Treba istaći da je agilna Uprava OK „Kakanj 78“ učinila maksimalne napore i odbojkaši su imali kvalitetne pripreme kako bi u nastavku sezone ostvariti što bolji plasman i poziciju pred doigravanje za prvaka.

Aldin ŠljivoAldin Šljivo

-Posebno mi je drago što u klubu vlada dobra atmosfera, čemu je sigurno doprinjelo redovno izmirenje svih obaveza i prema igračima ali i prema saradnicima. Poštuje se sve što se dogovorilo na početku sezone. Naša Uprava osigurava kvalitetne uslove za treniranje i odigravanje utakmica, a s druge strane igrači to opravdavaju igrom na terenu. Smatram da imamo kvalitet i da možemo nastaviti lijepu kakanjsku priču.To smo dokazali i u kontrolnim mečevima u Kašteli, u kojima su igrači dopunjavali jedni druge, djelujući kolektivno, bez isticanja pojedinaca.Moramo više vjerovati u sebe i rezultati neće izostati.Kad igramo rasterećeno, djelujemo odlično, to se pokazalo i u dvomeču s hrvatskim prvakom. Uz sve ovo, mislimo na budućnost i sve više posvećujemo pažnju mladim igračima,istakao je predsjednik kluba Aldin Šljivo.

Almir AganovićAlmir Aganović

Svoje zadovoljstvo obavljenim pripremama i prikazanim igrama nije krio ni trener Almir Aganović, koji očekuje da će njegova ekipa iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i ostvariti zacrtani cilj.
-Kontrolni mečevi su protekli na jednom zavidnom nivou poslije kraće prvenstvene pauze i napornih treninga. Rezultat je bio u drugom planu, bitno je bilo da se ekipa vrati u ritam koji smo imali prije pauze. Možemo biti zadovoljni i ja vjerujem da ćemo u sutrašnjem premijernom nastupu protiv Modriče pružuti kvalitetnu partiju i zabilježiti pobjedu.Modriča nas je jesenas iznenadila i porazila i na igračima je da daju sve od sebe i da se dobrom igrom i pobjedom iskupe za taj poraz i revanširaju punom mjerom. Spremamo se za ovu utakmicu i idemo korak po korak za što bolju poziciju za doigravanje u plejofu, kazao je za naš portal trener odbojkaša Kaknja 78 Almir Aganović.

Utakmica OK Kakanj 78 – Modriča igra u petak, 19. januara u Sportskoj dvorani Kakanj sa početkom u 18:00 sati.Sudie su: Edin Begović (Zenica) i Miroslav Čolić (Ljubinje), a delegat Ranko Grujić iz Zvornika.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u