KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Odbojkaši Kaknja slavili u Foči

25.11.2017. - U okviru sedmog kola Premijer lige BiH, odbojkaši Kaknja gostovali u Foči i zabilježili drugu gostujuću pobjedu maksimalnim rezultatom od 3:0 protiv domaće ekipe Maglića

okkakaknjking

Bila je ovo rutinska pobjeda izabranika trenera Almira Aganovića, koju su izborili za samo 59 minuta !, što je rekord u posljednjih desetak godina. Naime, prva dva seta, koja su naši odbojkaši dobili rezultatima 25:16 i 25:14, trajalu su po 21.minutu, dok su treći set (25:9) riješili za samo 17 minuta, što najbolje ilustrira dešavanja na parketu Gradske dvorane u Foči.
Igrači Kaknja pružili su sjajnu partiju. Igrali su ozbiljno i odgovorno, demostrirajući kvalitetnu i sadržajnu igru. Istina, za protivnika su imali nedovoljno pripremljenu ekipu Maglića, kojoj je ovo bila prva utakmica poslije saobraćajnog udesa kojeg su imali tačno prije mjesec dana nakon povratka sa gostovanja u Brčkom.
Trener domaćih na raspolaganju je imao sve igrače, dok Almir Aganović jedino nije mogao računati na mladog Adina Fazlića, koji se oparavlja od ranije zadobijene ozljede.
-Naša ekipa odigrala je veoma dobro i odgovorno. Djelovali smo kolektivno i odlično funkcionirali tokom cijele utakmice, bez oscilicaija, što se vidi i po ishodu setova, kao i konačnom rezultatu. Na igračima Maglića se osjetila pauza neigranja utakmica i da su još uvijek u periodu adaptacije i povratka na parket nakon saobraćajnog udesa.Raduje je nas ozbiljan pristup naših igrača, koji nisu potcijenili protivnika, što je itekako pozitivno. Okrećemo se sljedećem gostovanju u Lukavcu gdje trebamo opravdati ulogu favorita i pobjedom učvrstiti mjesto iza vodeće Mladosti, izjavio je za naš portal poslije utakmice u Foči kondicioni trener odbojkaša Kaknja, prof.Mirza Demir.
Nakon sedam odigranih kola , OK „Kakanj 78“ sa 15 osvojenih bodova dijeli drugo i treće mjesto sa ekipom bijeljinskog Radnika, iza aktualnog prvaka, brčanske Mladost, koja ima stopostotni učinak i na najboljem je putu da odbrani naslov prvaka.

MaglićOKKakanj 78 0:3 (16:25, 14:25, 9:25)

Gradska dvorana u Foči.Gledalaca oko 300. Sudije: Milan Nikolić(Brčko) i Adnan Abadžija(Ilijaš). Delegat utakmice Senad Helač(Sarajevo).
MAGLIĆ(Foča): Dragan Matović, Milan Matović, Marko Mališ, Miodrag Radanović, Stefan Bjelogrlić, Marko Mičević, Predrag Vasić, Željko Blagojević, Veljko Blagojević, Rade Brković, Miodrag Prodanović. Trener: Milan Matović.
OKKAKANJ 78“: Muhamed Begić, Besim Pinjić, Muris Krivokapa, Haris Škulj, Armin Šljivo, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Marko Tadić.Trener:Almir Aganović.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u