KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja slavili u Bijeljini

07.02.2016. - U derbiju 13.kola, koji je odigran u Bijeljini, odbojkaši Kaknja uvjerljivo su savladali domaću ekipu Radnika

odbojka_mrezaSa prvenstvenog starta u Kaknju iz prošlog kola/Foto: Arhiv

Do maksimalne pobjede izabranici trenera Aganovića došli su zahvaljujući nadahnutoj igri kompletne postave.Odbojkaši Kaknja u prva dva seta demonstrirali su vrhunsku odbojku i potsjetili na nekadašnja stara vremena kada su kao od šale osvajali naslove prvaka.Tek u trećem setu domaći uspijevaju doći sebi i pružiti jači otpor, ali nedovoljan da se zaustavi Švabina postava, koju su predvodili iskusni Marko Tadić i Danilo Ružić, te domaće mlade snage: dizač Armin Fejzović, libero Sejdin Mustafić i korektor Muris Krivokapa. Svakako, veliki doprinos dao je i igrač-trener Almir Aganović, koji je za naš portal izjavio da je ovo najbolja igra njegovog tima u ovogodišnjoj sezoni.

-Neću biti pretenciozan ako kažem da smo pružili briljantnu partiju i očitali lekciju snažnoj ekipi Radnika. Svi igrači dali su sve od sebe i pobjeda je nagrada za njihovog veliki trud i maksimalan učinka.Ovom pobjedom definitivno smo otpisali Radnika u borbi za drugo mjesto i već sad je izvjesno da ćemo u pley off startovati s druge pozicije, što je za našu ekipu uspjeh, kaže igrač i trener Kaknja 78.

Radnik – Kakanj 0:3
(21:25,14:25,27:29)

Dvorana gimnazije u Bijeljini.Gledalaca 150.Sudije:Amela Ahmetović(Odžak) i Armin Mujkić(Zenica).Delegat Milenko Marić(Banja Luka).
RADNIK:Kuzmanović, Balaban, Đurić, Jokanović, Perišić, Jocić, Toromanović, Lukić, Miličević, Radić, Čulibrk, Vujović. Trener:Darko Manojlović.
KAKANJ 78:Lepić, Pinjić, Škulj, Krivokapa, Šljivo, Ružić, Aganović, Fejzović, Mustafić, Delibašić, Tadić. Trener:Almir Aganović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u