KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja ravnopravni s hrvatskim prvakom

08.09.2017. - U dva kontrolna meča, koja su zbog zauzetosti termina u dvoranama u Makarskoj i Kaštelima odigrana po četiri seta, izabranici trenera Almira Aganovića protiv aktualnog hrvatskog prvaka,ekipe Mladosti Ribola Kaštela, oba susreta remizirali identičnim rezultatom (2:2)

zajednickakakanjmladostZajednička fotografije obe ekipe

Gostovanjem u Kaštelama, koji se sastoje od sedam naselja:Kaštel Sućurca, Gomilice, Kambelovca, Lukšića, Starog, Novog i Štafilića, koja su sa 38.474 stanovnika drugi grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji, sinoć su odbojkaši Kaknja okončali sedmodnevne pripreme u Makarskoj.

Dvoranski termin ograničio utakmice na četiri seta

Pored svakodnevnih treninga na terenima Sportskog centra i dvorani, koji su protekli u izvanrednoj atmosferi i veoma povoljnim uvjetima, igrači Kaknja odigrali su i dva kontrolna meča protiv aktualnog prvaka Hrvatske, ekipe Mladosti Ribola Kaštela, koju trenira izbornik odbojkaške reprezentacije Hrvatske Ivan Vrančić. U dva izuzetno zanimljiva i kvalitetna susreta, koja su zbog zauzetosti termina u dvoranama u Makarskoj i Kaštelima odigrana samo po četiri seta, izabranici trenera Aganovića uspjeli su ostati ne poraženi. Oba susreta završena su identičnim rezultatom (2:2), a Kakanj je i u prvom i u revanšu imao vodstvo od 2:1. Obe utakmice trajale su više od dva sata i zbog „probijanja“ termina igrana su po četiri seta. U prvom susretu u Makarskoj, u kojem su naši odbojkaši bili domaćini Kaštelani su osvoiji samo tri poena više 93:96 (21:25, 25:23, 25:23, 22:25), dok su u revanšu kao domaćini bili bolji za jedan poen 89:88 ( 25:27, 25:15, 14:25, 25:21), što najbolje pokazuje odnos snaga na parketu i potvrđuje da su izabranici trenera Aganovića bili ravnopravni hrvatskim prvacima.

-Odlazak u Makarsku je doista puni pogodak. Imali smo idealne uvjete, sve je bilo na visokom nivou, od ishrane i smještaja u Vili Nika, vanjskih terena i dvorana, te gostoprimstva, posebno osoblja našeg Dine Ljubojevića, istakao je kondicioni trener odbojkaša Kaknja Mirza Demir,te dodao: 

-Utakmice protiv jake ekipe Mladosti Ribola Kaštela bile su izuzetno kvalitetne i pokazale da se naša mlada ekipa može ravnopravno nositi i s tako jakim protivnikom kao što je hrvatski prvak. U oba meča bili smo potpuno ravnopravni i baš je šteta što nismo mogli odigrati peti set niti u Makarskoj ,kao i u revanšu u Kaštelima. S obzirom da su ovo bili prvi kontrolni nastupi za obje ekipe, oba trenera su dosta rotirali, pružili šansu svim igračima i stekli pravi uvid u njihove mogućnosti, koje su , sudeći po prikaznom, obećavajuće i za istaći, kazao je po povratku iz Makarske novi-stari asistent trenera Aganovića, kondicioni trener Mirza Demir.

adinfazlicAdin Fazlić, otkrovenje priprema u Makarskoj

U ekipi Kaknja debitirao je novajlija iz sarajevske Bosne, korektor Bahrija Zenović, koji je ostavio vrlo dobar utisak. Otkrovenje ovih priprema je pionirski reprezentativac BiH, petnaestogodišnji Adin Fazlić, koji je u oba susreta pokazao da ima sve predispozicije da postane vrhunski primač i pravi nasljednik najboljeg kakanjskog odbojkaša svih vremena, Almira Aganovića, koji se definitivno oprašta od aktivnog igranja i u novoj sezoni će biti samo u ulozi prvog trenera.
Nakon dvodnevnog odmora, odbojkaši Kaknja nastavljaju s pripremama za novu sezonu.Pored svakodnevnih treninga u dvorani KSC već su perfektuirani nastupi na turnirima u Zavidovićima i Austriji gdje će „brusiti“ formu za start u novom prvenstvu u kojem imaju naglašene ambicije.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u