KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Odbojkaši Kaknja predstavili pojačanja za novu sezonu

31.08.2018. - Odbojkaši Kaknja u novu sezonu ulaze pojačani za četiri nova igrača. Već u ponedjeljak putuju na Jadran gdje će odigrati nekoliko kontrolnih mečeva sa hrvatskim prvoligašima.

DSC02255

Odbojkaši Kaknja žele finale Kupa i playoffa u novoj sezoni 

Odbojkaši Kaknja zvanično su predstavili roster za sezonu 2018/2019. Izabranici Almira Aganovića sa pripremama su startali prije sedam dana, a danas (petak 31.08.2018. godine) je i zvanično kompletiran roster koji je predstavljen kakanjskoj i bh odbojkaškoj javnosti.

Ekipu iz prošle sezone jedino je napustio Marko Tadić, dok su svi preostali igrači tu, pojačani sa četiri nova igrača: Darkom Filipašom, Markom Milovanovićem, Edinom Mehićem i Amarom Brodlićem. Današnjem treningu i predstavljanju prisustvovalo je četrnaest igrača, a očekuje se da se ekipi u narednim danima pridruže i Haris Škulj, Hajrudin Sužanj, Samir Berbić i Ibrahim Berbić.

DSC02263

Novajlije u OK Kakanj 78: Darko Filipaš, Edin Mehić, Marko Milovanović i Amar Brodlić

Kakanjci u novu sezonu ulaze jači nego prethodnih godina. Marko Milovanović je stigao na posudbu u ekipu Kaknja iz OK Vojvodina. Dvadesetogodišnji Milovanović je prošlu sezonu osvojio šampionat Srbije, visok je 195 cm i igra na poziciji primača-napadača i bit će pravo osvježenje za Kakanjce.

Amar Brodlić je dvadesetjednogodišnji primač-napadač visok 196 cm. Igrao je u brčanskom Jedinstvu, te katarskim El Jaishu i Al Alhliju.

U odbojkaški klub ''Kakanj 78'' stigao je i Edin Mehić iz Odžaka koji je na studiju u Sarajevu, kao i iskusni Darko Filipaš koji igra na poziciji korektora. Filipaš je visok 197 cm i iza sebe ima bogatu karijeru. Igrao je za ekipe Vojvodine, Niša i Mladog Radnika u Srbiji, zatim za makedonski Rabotnički, austrijski Jerich, grčku Lamiu, estonski Parnu, libanske Blat, Bouchriem i Anwar te kiparske Anagennisi i Olympias posljednje dvije sezone.

DSC02273

Trener OK Kakanj 78, Almir Aganović Švabo: Imamo mnogo veći fond igrača nego prethodnih godina

-Ove sezone imamo mnogo veći fond igrača nego prethodnih godina. Tri izuzetno mlada, talentovana igrača su sa nama, kao i iskusni Darko Filipaš koji ima ogromno internacionalno iskustvo. Ostao nam je gorak okus iz prethodne sezone kada smo ispali u polufinalu playoffa i polufinalu Kupa BiH. Ove sezone ćemo pokušati da se što više primaknemo ekipi Mladosti, rekao je trener Kaknja Almir Aganović u izjavi za KakanjLive.

Predjednik OK KAkanj 78, Aldin Šljivo je istakao kako je cilj da se napadne sami vrh odbojkaške Premijer lige BiH. 

 -Od 2015. godine se trudimo da pozitivnu priču o kakanjskoj odbojci vratimo na pravi kolosijek, odnosno da OK Kakanj 78 vratimo u sami vrh bh odbojke. Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo veliki broj igrača iz domaćeg omladinskog kadra, a u novoj sezoni ovi momci će biti ojačani novim mladim igračima koji su željni dokazivanja. Tu je i iskusni Filipaš koji će uz Ružića i kapitena Fejzovića voditi ovu ekipu. Cilj je da napadnemo sami vrh odbojkaške Premijer lige, odnosno da uđemo u finale Kupa i finale playoffa u novoj sezoni, rekao je predjednik OK Kakanj 78, Aldin Šljivo.

Kakanjski odbojkaši su u trenažnom preocesu već sedam dana, a u ponedjeljak 3. septembra 2018. godine putuju na sedmodnevne pripreme u Makarsku gdje će odigrati i dva-tri kontrolna meča sa hrvatskim prvoligašima. Nakon toga slijedi povratak u Kakanj i nastavak priprema u kakanjskoj sportskoj dvorani.

Igrački kadar odbojkaškog kluba ''Kakanj 78'' za sezonu 2018/2019: Armin Fejzović, Danilo Ružić, Armin Šljivo, Sejdin Mustafić, Muris Krivokapa, Armin Vehab, Adin Fazlić, Bahrija Zenović, Muhamed Begić, Faris Čobo, Darko Filipaš, Marko Milovanović, Edin Mehić i Amar Brodlić. Trener: Almir Aganović.

E.Škulj & M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u