KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja pobjednici turnira u Zavidovićima

18.09.2017. - Odbojkaši Kaknja su proteklog vikenda učestvovali na međunarodnom turniru u Zavidovićima koji je igran u povodu Dana Općine Zavidovići. Aganovićevi izabranici su upisali tri sigurne pobjede.

ok kakanj turnir zavidovići (3)

Proteklog vikenda odbojkaši Kaknja su učestvovali na međunarodnom odbojkaškom turniru u Zavidovićima koji je organizovan u povodu Dana Općine Zavidovići. Turnir je pored domaćina Krivaje i ekipe Kaknja 78 okupio još kalesijsku Bosnu, Napredak iz Odžaka, Mursu iz Osijeka i ekipu srbijanskog Valjeva.

Izabranici Almira Aganovića su bili smješteni u grupu A i snage su odmjerili sa ekipama Bosne i Murse, dok su se u grupi B nalazile ekipe Krivaje, Valjeva i Napretka.
U prvom susretu Kakanjci su savladali kalesijsku Bosnu rezultatom 2:0 (25:21, 25:23), dok su još bolje odigrali protiv ekipe Murse iz Osijeka. Ovaj susret Kakanjci su dobili rezultatom 2:0 (25:18, 25:19).

U finalu turnira igrali su pobjednici grupa, Kakanj i Valjevo. Aganovićevi izabranici su prikazali sjajnu odbojku i u finalu ovog turnira budući da su slavili rezultatom 2:0 (28:26 i 25:19) i tako ponijeli titulu pobjednika ovog izuzetno jakog međunarodnog turnira.

-Bio je ovo težak i jak turnir, a momci su odgovorili zadatku. Zadovoljan sam prikazanim, posebno zrelom igrom u finalu uz ispoštovan taktički dogovor. Možemo biti zadovoljni pruženim i nastavljamo se pripremati da što bolji i što spremniji uđemo u novu sezonu.", kazao je Almir Aganović, trener ekipe Kaknja.

Nakon dva remija protiv ekipe Mladosti Ribola Kaštela na Jadranu, odbojkaši Kaknja polako, ali sigurno ulaze u formu pred start nove sezone. Prije nekoliko dana savladali su ekipu Majevice u kakanjskoj sportskoj dvorani, da bi na turniru u Zavidovićima upisali tri sigurne pobjede i tako nagovjestili da će i u novoj sezoni uz Mladost igrati zapaženu ulogu u bh odbojkaškoj eliti.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u