KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja pobijedili u Foči

27.11.2016. - Nakon trijumfa nad vodećom Mladosti u Brčkom, odbojkaši Kaknja trijumfovali su i na gostovanju u Foči gdje su maksimalnim rezultatom(3:0) porazili povratnika u premijerdruštvo,ekipu Maglića

detalj_focaDatalj sa utakmice u Foči, Krivokapa (broj četiri) u napadu

Da se izabranici trenera Aganovića nalaze u top formi pokazao je i meč u Foči.Nakon dvije uzastopne pobjede, ekipa Maglića je s mnogo optimizma dočekala derbi sa našim odbojkašima, koji su spremno i sa velikim ambicijama ušli u dvoboj s Fočacima.

U prvom setu domaći su pružili jak otpor.Igralo se poen za poen,ali je na kraju presudilo veće iskustvo i bolja koncetracija naših odbojkaša , što je bilo dovoljno za tri poena razlike (22:25). I drugi set je bio dosta neizvjestan, dok su u trećem setu izabranici trenera Aganovića djelovalo toliko moćno da su Fočaci osvojili samo 15 poena!

Uvjerljivom pobjedom u Foči odbojkaši Kaknja su nastavili pobjedonosni niz. Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda, druga na gostovanju i već sad se može reći da će uz vodeću Mladost biti najozbiljniji pretedent za naslov prvaka.

-U Foči smo odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone. Sve linije u postavi djelovale su besprijekorno i naša pobjeda je plod jedne timske igre u kojoj je svaki pojedinac dao svoj maksimum i to je presudilo u dvoboju sa solidnom ekipom Maglića, istakao je igrač- trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović, čiji je učinak i na parketu bio veoma značajan.

Odbojkaši Kaknja nemaju vremena za slavlje jer ih već u srijedu očekuje meč sa trećeplasiranom ekipom Gacka u ukviru sedmog kola.

OK Maglić – Kakanj 78 0:3

Sportska dvorana u Foči. Gledalaca 200. Sudije: Ivana Bartula Gustin(Neum) i Adnan Kološ(Sarajevo). Delegat: Nebojša Karadeglija(Ljubinje).Rezultat po setovima:22:25,21:25,15:25.

OK MAGLIĆ: D.Matović, M.Matović, Prodanović, Mališ, Radić, Kuzmanović, Tadić, Bjelogrlić, Vuković. Trener: Milan Matović.
OK KAKANJ 78: Begić, Škulj, Krivokapa, Šljivo, Vehab, Tadić, Pinjić, Aganović, Ružić, Fejzović.Trener: Almir Aganović.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u