KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja osvojili Kup Federacije

05.11.2017. - U finalnom meču, koji je odigran u Sali MSŠ u Kalesiji, izabranici trenera Almira Aganovića rutinski savladali domaću Bosnu rezultatom 3:1, po setovima 25:21, 23:25,25:17, 25:16 i više nego zasluženo osvojili trofej pobjednika Kupa Federacije

 

kalkuppehartimOdbojkaši Kaknja opravdali su ulogu favorita. Iako su za protivnika imali Superligaša, puleni trenera Aganovića ozbiljno su shvatili važnost utakmice i racionalnom igrom i primjernim zalaganjem uspjeli su nadigrati i poraziti preambiciozne domaćine koji su imali veliku podršku bučnih navijača tokom cijele utakmice. Igrači Bosne pružili su nešto jači otpor u prva dva seta, posebno u drugom, kojeg su dobili sa dva poena razlike(25:23). U preostala dva seta odbojkaši Kaknja su djelovali moćno,demonstrirajući kvalitetnu i sadržajnu igru, što najbolje pokazuje ishod ovih setova u kojima su domaćima prepustili samo 17, odnosno 16 poena.

Slavlje u najmasovnijem odbojkaškom takmičenju Federacije BiH su trasirali "starteri": Armin Fejzović u dijagonali sa Bahriom Zenovićem, na prijemu su bili Marko Tadić i Muris Krivokapa, blokerski par su činil Danilo Ružić i Armin Vehab, a ulogu libera obavljao je Sejdin Mustafić, koje je s klupe su predvodio ambiciozni Almir Aganović.

-Mnogo teška i zahtjevna utakmica, prije svega radi ambijenta i male sale u kojoj se igralo finale, a ne radi same kvalitete protivnika. Solidna partija moje ekipe , taktički zrela igra, rekao bih radna pobjeda, bez neke atraktivnosti. Sigurno da smo sretni i zadovoljni je smo osvojili Kup Federacije,a samim tim izbjegli brčansku Mladost u završnici Kupa na državnom nivou. Čestitke igračima i Upravi koja je bila uz nas, rekao je u izjavi za portal KakanjLive trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović.

kalkuptim

Sredinom marta na finalnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine, odbojkaši Kaknja će za novi trofej u polufinalu snage odmjeriti sa premijerligaškom ekipom banjalučkog Borca, dok će drugi par činiti pobjednik Kupa RS Mladost iz Brčkog i Bosna iz Kalesije.
Povodom osvajanja Kupa Federacije BiH , Odbojkaškom klubu „Kakanj 78“ srdačne čestitke uputio je općinski načelnik Nermin Mandra.

-Nastavlja se svjetla dugogodišnja neprekidna tradicija vrhunskih rezultata kakanjske odbojke. Zbog toga smo svi u Kaknju neizmjerno ponosni. Hvala za radost koju ste svojim sjajnim rezultatima donijeli u naš Kakanj, stoji u čestitki Načelnika Nermina Mandre.

M.KOMŠO/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u