KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja ostali bez još jednog ljetošnjeg pojačanja

20.11.2018. - Nakon što je redove Odbojkaškog kluba Kakanj napustio primač Amar Brodlić, poslije utakmice sa Majevicom potpisan je sporazumni raskid ugovora i sa Darkom Filipašom koji karijeru nastavlja u Sloveniji

DSC02263

Krajem augusta vodstvo Odbojkaškog kluba Kakanj 78 angažiralo je četiri nova igrača, među kojima su kao pojačanja najavljeni dvadesetjednogodišnji Brčak, primač Amar Brodlić i korektor Darko Filipaš. Nakon samo tri odigrane utakmice (dvije u Kupu i jednu u prvenstvu,op.a.) Brodlić je napustio redove najtrofejnijeg bh.odbojkaškog kluba. U klubu su procijenili da im ovaj igrač nije neophodan jer na poziciji primača imaju tri igrača( Marko Milovanović,  Muris Krivokapa i Adin Fazlić) i došlo je do sporazumnog raskida ugovora. Nakon samo dva mjeseca Klub je ostao i bez iskusnog korektora Darka Filipaša. Poslije utakmice sa Majevicom, s Filipašom je potpisan sporazumni raskid ugovora i on će karijeru nastaviti u Sloveniji.Iznenadni odlazak Filipaša u klubu obrazlažu da je prilikom njegovog potpisivanja  ugovora ostavljena otvorena mogućnost prelaska u inostrani klub ukoliko dobije povoljniju ponudu.

-Sa Brodlićem smo se prijateljski rastali jer nam se nisu podudarile ambicije i razmišljanja, dok je Filipaš dobio unosniju  ponudu i shodno postignutom dogovoru prilikom potpisivanja ugovora prijateljski smo se rastali. Njihov odlazak ostavlja prostor za veću minutažu i brži napredak  naših mladih igrača, prije svega Fazlića i Krivokape, te Zenovića, a tu je i najnovija prinova, iskusni primač Nebojša Januzović, koji još nije stekao pravo nastupa zbog nezavršene procedure oko registracije jer dolazi iz Kipra, ali očekujemo da bi trebao debitirati u subotnjem susretu protiv brčanskog Jedinstva, istakao je predsjednik OK Kakanj 78 Aldin Šljivo.

M.Komšo/KakanjLive  

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u