KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja nezadrživi

09.12.2016. - U derbiju devetog kola Premijer lige, odbojkaši Kaknja porazili banjalučki Borac i sa utakmicom više sa 22 boda izbili na čelo tabele

borac_kakanj

Sjajnu formu izabranici trenera Almira Aganovića pokazali su i protiv solidne ekipe Borca i zabilježili sedmu pobjedu u nizu, a osmu u prvenstvu i trenetuno sa utakmicom više sa 22 boda zauzimaju vodeću poziciju ispred aktualnog prvaka Mladosti kojoj predstoji lokalni derbi protiv MOK Jedinstva.

Igrači Kaknja prvi set su ekspresno riješili u svoju korist sa 25:17 i najavili da će bez teškoća poraziti banjalučane. I u drugom setu naši odbojkaši igrali su veoma dobro i gostima prepustili samo 20 poena (25:20). Tek u trećem setu igrači Borca uspijevaju zaustaviti razigrane igrače Kaknja i poen razlikom (24:26) smanjiti vodstvo i utakmicu učiniti zanimljivijoj i neizvjesnijom. Međutim, bio je to samo trenutni bljesak gostiju ili bolje malo opuštanje Aganovićevih izabranika koji su svoju superiornost iskazali u četvrtom setu kojeg su dobili sa 25:19 za konačnih 3:1.

Utakmicu je posmatralo dvjestotinjak gledatelja, a sudijski par sačinjavali su Predrag Pecikoza (Doboj) i Jasmin Husejnović (Sarajevo), koji su svoj zadatak obavili vrlo dobro, što je u svom izvještaju konstatirao delegat Senad Helač iz Sarajeva.

U sljedećem 10. kolu narednog vikenda odbojkaši “Kaknja 78” snagu će odmjeriti sa povratnikom u premijerligaškom društvu, ekipom Bosne u Sarajevu i sve osim pobjede naših odbojkaša uistinu bi predstavljalo pravu senzaciju.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u