KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja ne znaju za poraz

04.12.2016. - Odbojkaši Kaknja u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovali su kod ekipe HOK

okkakanjdec16

Izabranici trenera Almira Aganovića opravdali su ulogu favorita i savladali još jednog protivnika.Meč su otvorili kako se samo poželjeti može. Prva dva seta dobili su relativno lako (22:25 i 19:25) i najavili još jedan veliki uspjeh. Nažalost, uslijedio pad u igri naših odbojkaša i naredna dva seta dobili su domaći igrači ( 25:21 i 25:13) i pitanje pobjednika riješeno je u tajbreku. Ipak, iznenađenja nije bilo. Igrači Kaknja dobijaju treći set uvjerljivom razlikom (9:15) i iz Domaljevca kući nose dva vrijedna boda iako su domaći osvojili poen više u pet odigranih setova (100:99).

Prema ocjeni delegata Nihada Mulaosmanovića, organizacija utakmice bila je vrlo dobra, baš kao i suđenje Adnana Muzura iz Sarajeva i Mirze Bašića iz Lukavca.

Kolo prije kraja prvog dijela prvenstva ,igrači Kaknja 78 sa 19 osvojenih bodova iz osam utakmica zauzimaju visoko, drugo mjesto sa dva boda manje iza vodeće Mladosti,koju su pobijedili u Brčkom. U posljednjem kolu u Kaknju gostuje ekipa banjalučkog Borca i to je prilika da izabranici trenera Aganovića osvojena nova tri boda i „zacementiraju“ drugu poziciju, što je, mora se priznati veliki uspjeh.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u