KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Odbojkaši Kaknja na turniru u Zavidovićima

13.09.2017. - U nedjelju 17.septembra u okviru obilježavanja Dana općine Zavidovići, održat će se turnir pod nazivom „Zavidovići open 2017“, koji ima međunarodni karakter jer će pored četiri bosanskohercegovačka klubova igrati OK „Valjevo“ iz Srbije i OK „Mursa“ iz Hrvatske

Nakon mini priprema u Makarskoj, na kojima su odigrali i dvije jake kontrolne utakmice protiv aktualnog prvaka Hrvatske, ekipe Mladost Ribola Kaštela, odbojkaši Kaknja u nedjelju 17.septembra imat će nove provjere na Međunarodnom turniru u Zavidovićima, koji se igra u organizaciji Odbojkaškog kluba „Krivaja“.

Na turniru će nastupiti šest klubova, četiri iz BiH i po jedan iz Srbije i Hrvatske, koji će biti podijeljeni u dvije grupe. OK Kakanj će igrati u grupi „A“ sa OK Bosna(Kalesija) i OK“Mursa“ (Osijek), dok će grupu „B“ sačinjaviti OK Napredak( Odžak), OK „Valjevo“( Valjevo)) i domaća ekipa Krivaje.

-Učešće na ovom jakom turniru bit će odlična provjera za moju ekipu jer ćemo odigrati najmanje tri utakmica .Bit će to prilika da svi igrači dobiju šansu i da se uvjerimo u njihovu trenutnu spremnost i stvarne mogućnosti, istakao je trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović, koji je više nego zadovoljan dosadašnjim odvijanjem priprema.

Odbojkaši Kakanja pred odlazak na turnir u Zavidoviće, odigrali su tri seta, prijateljske utakmice sa ekipom Majvica iz Lopara.
Kakanj-Majevica (Lopare) 2:1 (25:20, 25:21, 22:25).

Tri seta su igrana zbog kratkoće trajanja termina u dvorani KSC. OK Majevica, član je Prve odbojkaške lige RS, koju odnedavno predvodi bivši igrač Kaknja i donedavni reprezentativac BiH, Dalibor Mičić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u