KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja na putu povratka na stare staze

04.10.2018. - U novu sezonu ulaze sa redizejniranom ekipom i znatno većim ambicijama.Cilj je doći do jednog od finala i pokušati prekinuti dominaciju brčanske Mladosti koja još uvijek drži primat u bh.odbojci

kakanjuzagrebu

Odbojkaši Kaknja u novo prvenstvo ulaze znatno ojačani i, normalno, sa mnogo većim ambicijama. Uprava kluba na čelu sa agilnim predsjednikom Aldinom Šljivom osgurala je optimalne uvjete, angažirala kvalitetna pojačanja i što je najbitnije,“zatvorila“ financijsku konstrukciju, čime se malo sportskih kolektiva može pohvaliti.
O obavljenim pripremama, igračkom kadru, ambicijama i ciljevima u novoj sezoni,razgovarali smo sa trenerom Almirom Aganovićem koji već treću sezonu predvodi najuspješniji kakanjski klub.


-Kao rijetko kada, pripreme smo počeli u planiranom terminu sa kompletnim igračkim kadrom jer je naša Uprava na vrijeme postigla dogovor sa svim igračima.Uspješno smo odradili bazični i tehničko taktički dio u sklopu sa svim planiranim prijateljskim utakmicama. Bili smo na mini-pripremama u Makarskoj, zatim učestvovali na jakom međunarodnom turniru u Zagrebu.Odigrali smo sedam utakmica sa kvalitetnim protivnicima koje su nam poslužile da modeliramo igru i postavu, što nam je i bio primarni cilj obzirom na promjene u igračkom kadru.

-Jeste li zadovoljni postojećim igračkim kadrom?

-Izuzev Marka Tadića, koji nas je napustio zbog poslovnih obaveza, na okupu su ostali svi igrači iz prošlosezonskog sastava.Igrački kadar smo osvježili i pojačali konkurenciju na svim pozicijama. Imamo širok roster, izbalansiran po pozicijama, koji je spoj mladosti i iskustva i sigurno smo znatno jači i kvalitetniji u odnosu na prethodne sezone.

treneraganovic

-Kako su se uklopili novi igrači?

-Kao što je poznato, angažirali smo četiri nova igrača, od kojih su Marko Milovanović, Amar Brodlić i Edin Mehić bez nekog posebnog cv ,bez iskustva i rutine igre. Dosta su mladi, talentirani i daćemo im prostora kroz kvalitetan rad da napreduju, a na njima je da to iskoriste koliko im njihove mogućnosti dozvoljavaju. Posljednje i najznačajnije pojačanje je korektor Darko Filipaš, koji ima međunarodno iskustvo i trebao bi biti doista pravo osvježenje i istinsko pojačanje za ovu sezonu. .Planski smo angažovali nove igrače koji nam trebaju po pozicijama, ali i da ostavimo prostora i domaćem kadru koji nam je izuzetno važan.

-Ambicije u novoj sezoni?

-Ciljevi su da se približimo samom vrhu. Naravno, želja nam je da se plasiramo u jedno od finala(Kup ili Prvenstvo,op.a) i kvalitetom približimo najboljim ekipama, prije svega, bračanskoj Mladosti, koja je i dalje ekipa broj jedan u državi. Uz nas su još banjalučki Borac, Domaljevac, Radnik, pa i Jedinstvo, koje se znatno pojačalo. U svakom slučaju,Liga je znatno kvalitetnija što je svakako dobro za bh.odbojku, ali i gledatelje.

Sezonu otvarate sutra(petak) u Bijeljini protiv Radnika.Šta očekujete od ovog gostovanja?

-Vrlo je bitno dobro startovati. Nažalost, već na početku imamo težak raspored. Na otvaranju nove sezone čeka nas izuzetno teško gostovanje u Bijeljini. Radnik je prošlosezonski finalista, ima promjena u ekipi kao i mi i može se očekivati zanimljiva i neizvjesna utakmica. Favoriti su u svakom slučaju jer igraju kući ali naravno da će to morati pokazati i na terenu. Ne treba se iznenaditi ako i mi trijumfujemo – završio je razgovor za naš portal Almir Aganović –Švabo, trener odbojkaša Kaknja, koji su na putu povratka na stare staze.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u