KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Odbojkaši Budve opravdali ulogu favorita

10.12.2019. - Premda su igrači Kaknja drugi i treći set odigrali veoma dobro, poklekli su pred kvalitetnijom i iskusnijom ekipom Budve koja je ovom pobjedom učinila veliki korak ka plasmanu u 1/8 finala CEV Kupa

Gosti iz Budve bolje otvaraju utakmicu i stiču prednost od dva poena,koja su imali do rezultata 10:10.Bilo je to sve što su uspjeli postići izabranici trenera Aganovića u ovom setu jer su igrači Budve brzo konsolidirali redove i serijom 7:0 stigli do nedostižnih sedam poena razlike(13:20) i već tad je bilo jasno da će igrači Kaknja ostati u velikom minusu i izgubiti prvi set.

U drugom setu potpuno drugačiji razvoj na parketu. Igrači Kaknja preuzimaju dominaciju, imaju permanetno vodstvo (5:1, 14:11, 21:17) koje nisu ispuštali do kraja i stigli do izjednačenja.

Bio je to period sjajne igre Aganovićevog tima, koji su i u trećem setu djelovali razigrano i imali stalno vodstvo od tri (4:1), četiri (6 :2), pet(9:4), pa čak i šest poena(12:6). Kod rezultata 17:12 trener Vasović uzima prvi tajmaut i pokušava zaustaviti razigrane Kakanjce u čemu uspijeva jer gosti brzo stižu do izjednačenja (20:20),a zatim prelaze u vodstvo i sa tri uzastopna poena sjajnog Santane stižu do 22:25. Podatak da je ovaj set trajao čak 27 minuta najbolje govori o velikoj borbi i neizvjesnosti, koja je oduševila prepuno gledalište.

Nesretan gubitak trećeg seta šokantno je djelovao na igrače Kaknja koji su loše otvorili četvrti set (1:5) i djelovali potpuno izgubljeno što ih je iskusnija i kvalitetnija ekipa Budve značaki kažnjavala i na kraju deklasirala i prepustila samo 12 poena. Istina, veći dio ovog seta Aganović je koristio usluge svih igrača,a zadnjih nekoliko minuta na parketu je bila kompletna rezerva postava.
Igrači Budve opravdali su ulogu favorita i pobjedom u Kaknju učinili su veliki iskorak ka plasmanu u 1/8 finala CEV Kupa.

OK „Kakanj 78“- OK“Budva“ 1:3

Sportska dvorana KSC Kakanj. Gledalaca 1.000.Sudije: Novak Gregor (Slovenija) i Siniša Isajlović(Austrija). CEV supervizor: Zdravko Hranić (Hrvatska).Prva utakmice 1/16 finala CEV Kupa.OK“Kakanj 78“-OK“Budva“ 1:3,po setovima; 16:25, 25:21, 22:25, 12:25.

OK „KAKANJ 78“
: Džemil Jelašković, Hasan Hadžić, Faris Čobo, Edin Mehić, Muris Krivokapa, Danilo Ružić,Armin Šljivo, Adin Fazlić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić i Armin Vehab. Trener: Almir Aganović.

OK „BUDVA" (Budva): Dalibor Lečić, Tapia Santana Henri Omar, Ljubomir Popović, Filip Jevtović, Byron Ferguson, Asmir Hukičević,Vlado Milev, Keemink Wessel, Blažo Milić, Vladimir Bojić, Alexandar Zlobin, Maxim Mikhaylov, Nikola Radović. Trener:Vladimir Vasović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u