KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Očekivano Igokea je savladala Kakanj

12.04.2017. - U osmom kolu Lige za prvaka BiH u košarci, Kakanj je gostovao u Laktašima i u utakmici sa Igokeom zabilježio poraz rezultatom 96:62

igokeatxSa utakmice koja je odigrana u Kaknju

Utakmica u Laktašima završena je pobjedom domaćina Igokee, koja sada ima omjer od sedam pobjeda I jednog poraza. Kakanj je sa skorom od osam poraza I zato je ovo bila prilika u kojoj su igrali svi igrači iz rostera koji je otputovao na ovu utakmicu. Nedostajao je Željko Palavra, zbog ozljede koljena i ligament, a postoji vjerovatnoća da neće moći igrati ni naredni susret sa Slobodom u Tuzli.

Muflizović, Merdanović, Ćurevac, Svilar i Tomić, bila je početna petorka Kakanja, koja je dobro otvorila utakmicu i povela prvo 0:2, a zatim i 2:4. Treći i četvrti poen ubacio je Svilar sa linije slobodnih bacanja, a onda punih šest minuta košarkaši Kaknja nisu ubacili nijedan poen. Kakanj je poveo u 17 sekundi utakmice košem Ćurevca , a Tomić je 3 minute i 44 sekunde prije kraja prvog perioda iz igre ubacio dva poena za 21:6.Poslije toga Ćurevac je ubacio tricu i to je bilo devet poena koje je Kakanj ubacio u prvoj četvrtini koja je završila rezultatom 29:9.

Procenat šuta na ovoj utakmici sve govori o njenom toku. Košarkaši Kaknja su 65 puta bacilli loptu prema obručam a ona je put kroz mrežicu pronašla samo 24 puta što je učinak od 37 posto. Sa druge strane, košaerkaši domaćina su šutirali 52 puta, ubacili 32 ili procentualno 62 posto.

Lijepo je što su u ovoj utakmici igrali svi košarkaši Kaknja. Solidnu minutažu su odradili i Naser Đozić i Rijad Smajlović. Ulazio je i Tihomir Vranješ. Haris Ćurevac je zablistao na ovoj utakmici ubacivši 15 poena sa učinkom od 60 posto (6/10). Sve su to mladi igrači, kojima je igra sa košarkašima ABA lige neprocjenjivo iskustvo.

Kakanj-Igokea 96:62
(29:9, 28:21, 17:17, 22:15)

Sportska dvorana Laktaši. Gledalaca 400.Sudije: Ademir Zurapović, Mila Čavar i Saša Babić. Delegat/komesar:Edim Duraković.
IGOKEA: Miroslav Pašajlić 18, Strahinja Mićović 13, Darko Talić 8, James Artur Robinson, Nikola Pešaković 16, Đorđe Milošević 12,Stefan Glogovac 6, Draško Albijanić 9, Vuk Radivojević 4, Robert Rikić 10. Trener:Dragan Bajić.
KAKANJ: Ermin Dedić 9,Tihomir Vranješ , Dejan Šakotić 2, Aldin Muflizović, Eldar Merdanović 10, Haris Ćurevac 15, Naser Đozić, Aldin Dželmo, Vojin Svilar 13 , Obrad Tomić 9. Trener:Josip Pandža.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u