KakanjLive | Ponedjeljak, 06.07.2020. godine

Obilježen međunarodni dan obrazovanja

10.02.2019. - Članice Ujedinjenih nacija 9. februar obilježavaju kao Međunarodni dan obrazovanja. Tim povodom otvorena prigodna izložba u Muzeju Kaknja, a svoj doprinos obilježavanju ovog datuma dali su i kaknjski gimnazijalci

Odjeljenje JU KSC Kakanj Muzej Kaknja povodom Međunarodnog dana obrazovanja u saradnji sa Muzejem književnosti i pozorišne umjetnosti BiH organizovala je izložbu “Vezeni most”, poezija Nasihe Kapidžić – Hadžić, a svojim prisustvovo otvaranje izložbe obogatili su kakanjski gimnazijaci.
Izložba “Vezeni most: Poezija Nasihe Kapidžić-Hadžić”, ima moto “poezija za svu djecu”.To je prva izložba za djecu koja je nastala u ovom muzeju, kako pojašnjava autorica Tamara Sarajlić-Slavnić.

Ona je napravila izbor pjesama koje je prilagodio Selmir Isaković, a ilustrovao Dejan Slavuljica.
Prisutnima se obratila Amra Veispahić, kustos Muzeja Kaknja i autorica izložbe Tamara Sarajlić- Slavnić. Otvorenje izložbe dodatno su uljepšali učenici iz OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” koji su recitovali poeziju Nasihe Kapidžić-Hadžić.

Planirane su i edukativne radionice koje će obuhvatiti rad na poeziji Nasihe Kapidžić Hadžić. Kroz zanimljive ilustracije i tekstove dječijih pjesmica poticat će se dječija kreativnost i mašta. Radionice su namijenjene učenicima od I do V razreda osnovne škole. Posjete izložbi i radionicama bit će omogućene od 11.2. do 15.2.2019. godine, u periodu od 7.30h do 13.00h u Muzeju Kaknja.
Izložba će biti dostupna do 21.02.2019.godine. Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 08:00 do 15:30 sati u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti Kakanj.

Zemlje članice Ujedinjenih nacija 9. februar obilježavaju kao Međunarodni dan obrazovanja. Kaknjski gimnazijačci su povodom Međunarodnog dana obrazovanja upućujemo čestitku svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine koji su na bilo koji način uključeni u obrazovni proces, a posebno prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima, školskom i akademskom menadžmentu, ministarstvima obrazovanja, pedagoškim zavodima i nevladinom obrazovnom sektoru.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u