KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Obavljen žrijeb za košarkaško prvenstvo

02.10.2018. - U prvom kolu KK Kakanj gostuje u Bratuncu, a u drugom u Kakanj stiže Široki Brijeg

student11koloU pripremnom periodu Kakanj je već dva puta igrao sa mostarskim Studentom. U prvenstvu se sastaju tek u 11. kolu

U prostorijama Košarkaškog saveza BiH danas je obavljeno izvlačenje parova za Ligu 12. Start prvenstva predviđen je 13. okrobra, a u 1. kolu se sastaju: Sloboda – Bosna Royal, Student – Igokea, Bratunac – Kakanj, Široki – Vogošća, Mladost – Zrinjski i Spars – Gradina.

Trener Kaknja Benjamin Šabić, ovako nam je prokomentarisao žrijeb za prvo kolo i gostovanje Kaknja u Bratuncu: "Poznat mi je roster našeg prvog protivnika u novom prvenstvu i to je sve što u ovom trenutku imam kao početak za pripremu ove utakmice. S obzirom da prvenstvo počinje u subotu 13. oktobra to je dovoljno vremena da nešto više saznamo, analiziramo i što spremniji otputujemo na prvo ovosezonsko gostovanje. Bratunac ima odličnu podršku sa tribina tako da sigurno neće biti lako i jednostavno igrati. Što se tiče žrijeba, nisam siguran da postoji mjerilo dobrog i mjerilo lošijeg žrijeba, kroz sezonu će se sa svakim igrati na domaćem i na gostujućem terenu.  Po mom mišljenju nas je zadesilo da u prvom dijelu  imamo jače protivnike na domaćem, nego na gostujućem terenu. Raduje me što je Savez ozvaničio početak lige iz razloga što se možemo tačno tempirati i što smo željni sezonskoh utakmica i mirisa košarke."

Raspored KK Kakanj

Evo rasporeda KK Kakanj u jesenjem dijelu sezone: Bratunac – Kakanj, Kakanj-Široki, Gradina –Kakanj, Kakanj-Zrinjski, Vogošća – Kakanj, Bosna – Kakanj, Kakanj – Igokea, Sloboda – Kakanj i Kakanj – Student.

Neke od novina u prvenstvu

„Voljom kuglica Igokea bi u 1. kolu trebala igrati u Mostaru kontra Studenta.Većina predstavnika ostalih klubova podržala je opciju da, ukoliko Igokea odbije sudjelovati od samog početka domaćeg takmičenja, onda neće biti ni u mogućnosti da igra završnicu, takozvanu Ligu 6. Plasman u Ligu 6 odsad mogu ostvariti samo ekipe koje su učestvovale u regularnoj fazi prvenstva, kroz nadmetanja u prva 22 kola. Dakle, najboljih šest će se boriti za titulu u drugoj fazi Prvenstva. Podsjećamo, dosad je praksa bila da u Ligu 6 ide pet prvoplasiranih ekipa iz prve faze, a da se Igokea naknadno priključuje“, objavljeno je na portalima BH Basket i SportCentar.
Donesena je i odluka da se u završnicu prenose svi bodovi iz prvog dijela takmičenja, što također nije bila praksa prethodnih godina. Navodno je Košarkaškom savezu RS ostavljena mogućnost da, u slučaju odustajanja Igokee, kandiduje drugu ekipu te tako popuni sastav Prvenstva od 12 timova.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u