KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Novo slavlje košarkaša Kaknja u Mostaru

19.12.2015. - I sa drugog uzastopnog gostovanja u Mostaru,košarkaši Kaknja vraćaju se pjevajući

delalic_sparsi_1

U drmatičnom meču, koji je riješen u posljednjim sekundima poenimasve boljeg Ermina Dedića i oporavljenika Nermina Buze, koji je uspješno zamijenio ozlijeđenog Obrada Tomića, izabranici trenera Pandže uspjeli su savladati snažnu i agresivnu ekipu Studenta.

Domaći su zahvaljujući raspoloženom Rami Rizviću i Duraku prvu četvrtinu dobili sa sedam poena razlike. Student je bio u vodstvu sve do 18.minute kada je Željko Palavra sa dva uzastopna poentiranja anulirao prednost domaćih (27:28), ali je Durak trojkom uzvratio. Ipak, naši košarkaši na odmor odlaze sa blagom prednošću (30:33) zahvaljujući prvim poenima Merdanovića i trojkom Boljkovca. Upravo ova dva igrača svojim novim poenima otvaraju treću četvrtinu i sa još dva poena Dedića čine seriju od 6:0 i stižu do zavidne prednosti(30:39).

Domaće u igri drži Ramo Rizvić koji sa pet poena smanjuje razliku, ali drugom svojom trojkom Ermin Dedić uspijeva održati prednost koja je najveća bila u 27 minuti (38:48) poslije serije 6:0 (Merdanović, Merdanović, Delalić). Sa dva uzastopna poentiranja Ramo Rizvić stiže do 25 poena i u zadnju četvrtinu Kakanj ulazi s prednošću od sedam poena(46:53).U 38.minuti domaći trojkom Mikulića stižu na samo dva poena razlike(58:60) i završnicu čine dramatičnom. Kada je Željko Palavra 16 sekundi prije kraja postigao svoje prve poene u četvrtoj četvrtini i povećao prednost za šest poena (60:66), pitanje pobjednika bilo je riješeno. Istina, trojom Gudića 13 sekundi prije kraja gosti su stekli tračak nade, ali su Dedić i Buza u posljednjim sekundama postigli odlučujuće poene za novi trijumf u Mostaru.

Odigrali smo odličnu odbrambenu utakmicu, ako zanemarimo vrhunsku partiju Rame Rizvića. Uspjeli smo timski zaustaviti Sejfića,š to nam je bio glavni cilj. Unatoč lošoj šuterskoj utakmici za tri poena, slavili smo protiv jakog protivnika. Čestitam svojim momcima koji su me iskreno iznenadili timskom igrom i borbenošću. Protiv Građanskog u srijedu (23.12.op.a.) potrudit ćemo se da se ova naša bajka nastavi. Pozivam navijače da dođu i da svojim bodrenjem nagrade naše igrače koji su to uistinu zaslužili, rekao je po završetku meča u Mostaru trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Student – Kakanj 65:70
(19:12, 11:21, 16:20, 19:17)

Sportska dvorana „Bijeli brije“ u Mostaru. Gledatelja 300.Suci: Ernad Karović (Zenica), Mirza Palo (Sarajevo) i Saša Luković (Vitez). Delegat: Miodrag Vuković (Busovača).

Pet ličnih grešaka: Durak, Smolić, Barbarić i Sejfić (Student), Merdanović(Kakanj).

STUDENT: Marković 1, Durak 10, Smolić 4, Širić, Čamdžić, Bogdanović, Mikulić 8, Gudić 9, Barbarić, Ivišić, Rizvić 31, Sejfić 2. Trener Nikolić.

KAKANJ: Dedić 15, Maksimović, Boljkovac 15, Muflizović 2, Merdanović 11, Delalić 5, Đozić, Palavra 15, Šabić, Plasto, Buza 6. Trener: Josip Pandža.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u