KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Novi uspjeh pionirki ŽOK Kakanj

13.01.2019. - Na regionalnom takmičenju u Vogošći, pionirke Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj osvojile prvo mjesto i izborile plasman na završnicu Federalnog prvenstva

pionirkezokkakanj
Vogošća je bila domaćin regionalnog pionirskog takmičenja na kojem su nastupile četiri ekipe; OK „Vogošća“, OK „Troglav“ Livno, OK „Breza 1934“ i ŽOK „Kakanj“.
Pionirska selekcija Kaknja je zauzela prvo mjesto nakon što je pobijedila sve tri utakmice, na kojima su izgubile samo jedan set i na najbolji način potvrdile svoju dominaciju.

Rezultati pionirki ŽOK Kakanj:

OK ”Breza 1934”- ŽOK ”Kakanj” 0 : 2
ŽOK ”Kakanj”- OK ”Troglav” 2 : 1
OK ”Vogošća”- ŽOK ”Kakanj” 0 : 2

Osvajanjem prvog mjesta izabranice trenera Arnesa Šabete su se plasirale na završnicu Federalnog prvenstva za pionirke.

Ovaj plasman izborile su ove igračice: Nejra Selimović, Lejla Goralija, Edita Škulj, Vildana Pipo, Ena Neimarlija, Ajna Čobo, Ajna Hadrović, Nermana Musić, Emina Rizvanović, Minela Delibašić, Nejira Tursić, Lamija Đuđo.


Čestitam treneru Arnesu Šabeti i igračicama koje su još jednom potvrdile svoj potencijal. Sve tri utakmice odigrale su sjajno i zasluženo izborile nastup u završnici Federalnog prvenstva.Sve ove igračice ponikle su u Našoj školi sporta s kojom imamo izuzetno dobru saradnju, istakao je Emir Alajbegović, koji je pruža maksimalnu podršku svim selekcijama i jedan je od najzaslužniji za organiziran i kvalitetan rad jedinog kakanjskog ženskog sportskog kolektiva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u