KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Novi trijumf odbojkaša Kaknja

30.11.2016. - U derbiju sedmog kola, odbojkaši Kaknja savladali su trećeplasiranu ekipu Gacka i nastavili pobjedonosnu seriju te ostali u trci za naslov jesenjeg prvaka

Gosti su bolje otvorili meč i prvi set riješili u svoju korist (22:25). Iskoristili su loš prijem i malu opuštenost pojedinih igrača Kaknja. Bio je to signal Aganovićevim pulenima da ozbiljnije shvate renomiranog protivnika i ubace u veću brzinu, što je rezultiralo ekspresnim osvajanjem drugog seta u kojima su gostima prepustili samo 14 poena. I u preostala dva seta potpunu kontrolu igre i rezultata imali su igrači Kaknja, koji su „pregazili“ Gačane i još jednom potvrdili da su nalaze u sjajnoj formi.

Odbojkaši Kaknja nastavili su pobjedonosnu seriju i ostali u trci za naslov jesenjeg prvaka. Bila je ovo peta uzastopna pobjeda od ukupno šest koliko su ostvarili u sedam odigranih kola, što je uspjeh vrijedan pažnje.

-Bez obzira što smo loše otvorili meč i izgubili prvi set, pružili smo još jednu dobru igru i bez teškoća savladali ekipu Gacka. Naša forma je u usponu, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i ako u preostala dva susreta budemo u svom elementu, prvi dio sezone ćemo sigurno završiti trijumfalno. Dobre igre i sjajni rezultati plod su kvalitetnog rada, discipline i pozitivne atmosfere koja vlada u timu i klubu, istakao je najmlađi prvotimac, juniorski reeprezentativac Sejdin Mustafić, koji igra na poziciji libera i predstavlja važnu kariku u Aganovićevom sastavu.
U subotu 3.decembra odbojkaši Kaknja gostuju u Domaljevcu i zaočekivat je da će nastaviti pobjedonosno seriju jer su objektivno kvalitetniji od narednog protivnika.

Kakanj-Gacko 3:1
(22:25,25:14,25:18 i 25:17)

Dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 150.Sudije; Jovica Turanjanin i Siniša Okuka(oba iz Banjaluke). Delegat:Nihad Mulaosmanović iz Tuzle. Rezultat po setovima: 22:25,25:14,25:18 i 25:17.

OK KAKANJ 78: Muhamed Begić, Berin Pinjić, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Hajrudin Sužanj, Danilo Ružić, Almir Aganović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Armin Vehab, Adin Fazlić, Marko Tadić. Trener:Almir Aganović. Pomoćni trener:Ermin Lepić.
OK GACKO:Slobodan Rončević, Petar Koprivica, Mihajlo Mihić, Vladan Buha, Nenad Milidragović, Njegoš Vuković, Milan Bošković,Trifko Slijepčević,Ognjen Perišić, Božo Antunović i Milan Boršner. Trener:Milan Bošković.Pomoćni trener:Milan Gutović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u