KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Novi poticaj za petnaest nezaposlenih osoba

16.06.2016. - U okviru projekta Pokreni svoj posao u Kaknju, potpisano petnaest novih ugovora za registraciju vlastitog biznisa

ugovoriobrt

Novi krug dodjele podsticajnih sredstava nezaposlenim osobama u svrhu pokretanja i registracije vlastite djelatnosti u okviru projekta “Pokreni svoj posao u Kaknju” okončan je današnjim potpisivanjem 15 ugovora.

Tako će vlastitu djelatnost, uz poticaj Općine Kakanj pokrenuti sljedeća lica: Armin Kukić (Grijanje i klimatizacija), Lejla Agičić – Kobilica (Fotografija i videografija), Nizama Spahić (Stomatološka ordinacija), SIM – KOMERC d.o.o. Kakanj, (PJ HAUS-Proizvodnja fasadnog pribora „HAUS“), Vahidin Goga (Društvo za proizvodnju, prodaju i usluge u reklamnoj industriji), Nejra Kulović (Proizvodnja tradicionalnih bosanskih kolača i figura od tijesta), Mirza Islamović (Frizerski salon), „ŠMIZLE HOBI ART“ d.o.o. Kakanj (Dekupaž tehnika), Nijaz Kovač (Ručna izrada unikatnih torbi), Adela Hadžić (Frizerski salon), Mirha Delibašić (Proizvodnja ostalih drvenih proizvoda), „H&S“ d.o.o. Kakanj (Održavanje i popravak motornih vozila), Zekerijah Puščul (Plastenička proizvodnja), Emina Avdispahić – Zahirović (Proizvodnja šumske jagode) i Nedim Čatić (Plastenička proizvodnja).

Podsticajna sredstva namijenjena su za refundaciju troškova obaveznih doprinosa– PIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, za registrovanu djelatnost – period od 12 mjeseci i sufinansiranje nabavke sredstava za rad, repromaterijala, opreme i sl, za registrovanu djelatnost u maksimalnom iznosu do 3.000,00 KM.

Na Javni poziv za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta za 2016. godinu, projekat „Pokreni svoj posao u Kaknju“, mogle su aplicirati nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje Kakanj, te pravna i fizička lica koja su registrovala djelatnost u 2016. godini.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u