KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Novi poraz rukometaša Kaknja

10.03.2018. - U derbiju začelja u 16. kolu rukometne Premijer lige BiH rukometaši sarajevske Bosne su u dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu savladali Kakanj rezultatom 28:26.

3

Dvanaesti poraz rukometaša Kaknja u ovoj sezoni/foto:sport1.ba

Početak susreta pripao je izabranicima Sanjina Kolakovića koji su nakon pet minuta imali vodstvo od 4:1, da bi Kakanjci polovinom prvog dijela meča ''poravnali'' rezultat (6:6). Ipak na odmor sarajevski tim odlazi sa ozbiljom zalihom od šest golova.

Ovu prednost rukometaši Bosne držali su sve do 48. minute susreta, da bi Kakanjci na pet minuta prije kraja meča došli na samo dva gola zaostatka (26:24) i susret odveli u neizvjesnu završnicu. Ipak za pravo iznenađenje rukometaši Kaknja nisu imali snage jer su na kraju poraženi rezultatom 28:26.

Najefikasniji igrač susreta bio je Vanja Smiljanić sa devet golova. Drugo krilo Kaknja Enes Skopljak postigao je osam, dok je Imad Klis dodao četiri. U ekipi sarjaveske Bosne najbolji je bio Tarik Balta sa šest golova, dok su po četiri dodali Kerim Torlaković, Amer Karamehmedović i Armin Gušić.

Bio je ovo dvanaesti poraz izabranika Nedžada Zaimovića koji su sada ''prikovani'' za dno premijeligaške tabele i na korak su od povratka u drugi rang bh rukometa. Iako je do kraja sezone još devet susreta teško je za očekivati da mlada i u potpunosti izmjenjena ekipa Kaknja u odnosu na prvi dio sezone može napraviti senzaciju i zadržati premijeligaški status.

RK BOSNA – RK KAKANJ 28:26 (15:9)

Dvorana: Ramiz Salčin. Gledalaca: 200

Sudije: Marko Miljević-Zoran Petrović. Delegat: Dragan Semiz

BOSNA: Haris Bračković 3, Samir Halilković, Ismar Tahirović, Zlatan Čakal, Muhamed Čavčić 3, Kenan Begić, Sedin Ajanović, Amer Karamehmedović 4, Medin Šestan, Faruk Burzanović 3. Haris Đapo 1, Kerim Torlaković 4, Armin Gušić 4, Jasmin Hušić, Tarik Balta 6. Trener: Sanjin Kolaković.

KAKANJ: Samir Lilić, Mevludin Čehajić, Vanja Smiljanić 9, Enes Skopljak 8, Edin Cerić 1, Imad Klis 4, Eldar Bećak 2, Mirza Halilović, Hidajet Sužanj, Dean Simić 1, Ivan Korčanin 1, Tarik Kubat. Trener: Nedžad Zaimović

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u