KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Novi domaći poraz rukometaša Kaknja

04.03.2018. - U 14. kolu Premijer lige, rukometaši Kaknja poraženi od bolje i iskusnije ekipe dobojske Sloge koja je već u prvom poluvremenu stekla sedam golova razlike i tu prednost sačuvala do kraja (31:38)

rukometnaslovnica

Iako su se potajno nadali da bi mogli prirediti iznenađenje i doći do bodova spasa, igrači Kaknja su poklekli bez ispaljenog metka i pretrpjeli peti domaći poraz od ukupno jedanaest. Podmlađeni sastav Kaknja nije bio dorasato protivnik boljoj i iskusnijoj ekipi dobojske Sloge, koje je predvodio neumoljivi Aleksandar Milojević, kojem su uspješno asistirali Srđan Gavrić, Miljan Ivanović, koji su ukupno postigli 23 pogotka.

Gosti su već u prvom dijelu igre stekli prednost od sedam pogodaka razlike (14:21) i tu prednost su sačuvali do kraja (31:38). Bilo je trenutaka kada su izabranici trenera Nedžada Zaimovića smanjivali tu (ne)dostižnu razliku, ali su na kraju poklekli i uvjerljivo izgubili, čak s dva gola više nego jesenas u Doboju (31:36). Sigurno bi poraz bio još teži da Enes Skopljak i Vanja Smiljanić nisu bili pucački raspoloženi i postigli 18 pogodaka. Njih dvojica su opravdala očekivanja i može se reći da su pojačanja, ali ostale novajlije nemaju iskustva i teško se mogu nositi s jakim protivnicima što je pokazala i ova utakmica.

Ovim porazom rukometaši Kaknja ostali su „prikovani“ za dno prvenstvene ljestvice, s malim izgledima da se mogu spasiti od ispadanja iz premijerligaškog društva.Ipak, ne treba gubiti nadu, ima još deset kola i dosta bodova je u igri, ali treba biti objektivan i reći da trener Zaimović nema veliki izbor, pogotovo kvalitetne i iskusne igrače koji mogu iznijeti teret teških iskušenja.

Kakanj - Sloga 31:38 (14:21).

Sportska dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 150. Sudije: Željko Hrstić i Ante Rašić. Delergat: Alija Hasić (Tuzla).

KAKANJ: Samir Lilić, Mevludin Čehajić, Imad Klis 4, Edin Cerić 2, Enes Skopljak 11, Dean Simić, Admir Bjelopoljak 5, Tarik Kubat, Eldar Bećak 1, Sulejman Brkić, Miloš Rakočević 1, Vanja Smiljanić 7, Hidajet Sužanj, Mirza Halilović. Trener: Nedžad Zaimović.

SLOGA: Milutin Blagojević, Danijel Pejić, Tarik Alibegović 4, Bojan Tulendić 5, Branko Mišanović, Miljan Ivanović 6, Milan Pavlović 2, Damir Efendić, Radovan Uljarević 4, Srđan Gavrić 7,. Luka Karanović , Džordže Bosić, Aleksandar Milojević 10, Borko Vještica. Treneri: Zdravko Stevanović i Vojislav Rađa.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u