KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Nova pobjeda odbojkašica Kaknja

09.03.2019. - U okviru 16.kola Superlige-Sjever Federacije BiH, odbojkašice Kaknja deklasirale gošće iz Gračanice i zabilježile maksimalnu pobjedu (3:0) i zadržale vodeću poziciju

saralepiciemiralajbegovicSara Lepić i Emir Alajbegović

Odbojkašice Kaknja opravdale su ulogu favorita i bez teškoća ostvarile novi trijumf i nastavile pobjedonosnu seriju. Bila je ovo rutinska pobjeda izabranica trenera Saliha Fazlića koje su se gošćama na najbolji način revanširale za jesenji poraz u Gračanici (3:2, op.a.).Igračicama Kaknja trebalo je samo sat vremena da osvoje tri seta i stignu do maksimalne pobjede koja ih je ostavila na prvom mjestu. Gošće su osvojile svega 44 poena što na najbolji način oslikama dešavanja na parketu. Domaće igračice imale su motiva, pružile su dopadljivu partiju i potvrdile svoju formu i nije čudo što se nalaze na čelnoj poziciji.

Zasluge podjednako pripadaju mladim igračicama, ali i treneru Fazliću, koji može biti ponosan na svoju ekipu.

-Bila je ovo naša rutinska pobjeda.Raduje me ozbiljan pristup mojih igračica, nisu potcijenile protivnika, igrale su odgovorno, ispunile moje zadatke i zaslužuju čestitke.Šansu su dobile sve igračice.Premda ne volim isticati pojedinačni učinak jer ovo je timski uspjeh, moram reći da je Lejla Ganić dominirala na terenu i ponijela epitet igračice utakmice, istakao je trener odbojkašica Kaknja Salih Fazlić.

Ovo je bila posljednja utakmica našeg kapitena Sare Lepić, koja zbog zaposlenja odlazi u inostranstvo.Nema sumnje da će njezin odlazak predstavljati nenadoknadiv gubitak jer će njeno odsustvo itekako osjetiti jer je sa svojim iskustvom mnogo značila i pomagala u stasavanju mladih odbojkašica Kaknja.

ŽOK Kakanj-Gračanica Fortex 3:0

Sportska dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 100.Sudije: Adem Alić i Hidajet Sužanj(Kakanj).Delegat:Admir Mahovkić (Lukavac). Utakmica Superlige Federacije BiH. ŽOK“Kakanj“-Gračanica Fortex 3:0, po setovima 25:106, 25:17, 25:11.

ŽOK KAKANJ: Sajra Čaluk, Goralija, Alajebegović, Ganić, Amna Neimarlija, Adna Neimarlija, Trako, Bjelopoljak, Jašarspahić, Lepić, Topalović, Hana Čaluk. Trener:Salih Fazlić.
GRAČANICA FORTEX: Jukan, Gopo, Hadžić, Nakičić, Karahmet, Kujundžić, Hasanbašić, Kamarić, Jahić.Trener:S.Hasanbašić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u