KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Nova pobjeda odbojkašica Kaknja

10.02.2019. - U okviri 12.kola Superlige Federacije, odbojkašice Kaknja porazile ekipu Žepča rezultatom 3:1 i sa nova tri boda ostale na diobi drugog mjesta s odbojkašicama Orašja

Nakon dva uzastopna poraza u tajbreku, izabranice trenera Saliha Fazlića ostvarile su važnu pobjedu. Dobrom igrom porazile su solidnu ekipu Žepča, kojoj su prepustile samo jedan set. U prvom setu igračice Kaknja su bile dominatnije i bez teškoća stigle do vodstvo s šest poena razlike(25:19). U drugom setu gošće su imale stalnu prednost, ali su do izjednačenja stigle na poen razliku(26:24). Bilo je to sve što su Žepčanke postigle u ovom zanimljivom i zašto ne reći kvalitetnom susretu. U preostala dva seta igračice Kaknja su bile mnogo bolje, djelovale organizovanije i gošćama prepustile samo 17, odnosno 18 poena, što najbolje potvrđuje njihovu superiornost. Imale su dobar servis, posebno Sajra Čaluk,a na mreži su se istakle Adna Neimarlija i Majra Mušija, koje su svojim poenima materijalizirale sadržajnu igru svojih saigračica. 

U ekipi Kaknja pred domaćim gledateljima debitirala je najmlađa igračica, petnaestogodišnja Lejla Goralija( 2004.godište), čime je nastavljeno opredjelenje vodstva kluba da se oslanja na igračice iz omladinskog pogona, što je svakako za pohvalu.

Nakon 12.odigranih kola ,igračice Kaknja sa 25 osvojenih bodova nalaze se na diobi drugog mjesta sa ekipom Orašja, s tri boda zaostatka za vodećim Maglajem.
U narednom kolu ŽOK Kakanj gostuje u Lukavcu gdje će pokušati osvojiti nova tri boda i zadržati priključak s vodećim Maglajem .

ŽOK Kakanj – Žepče 3:1

Utakmica 12. kola Superlige Federacije BiH. Gledalaca 150.Sudije; Medin Mujkić (Zenica) i Nadina Čosić (Sarajevo).Delegat:Ruždija Radončić(Zenica). ŽOK Kakanj-Žepče 3:1, po setovima; 25:19, 24:26, 25:17, 25:18.

ŽOK KAKANJ: Sajra Čaluk, Lejla Goralija, Sara Alajbegović, Lejla Ganić, Amna Neimarlija, Adna Neimarlija, Selma Trako,Majra Mušija, Ema Jašarspahić, Sara Lepić, Hana Čaluk, Nerma Topalović. Trener:Salih Fazlić.
ŽOK ŽEPČE:Ema Malićbegović, Ivona Vranjković, Amina Karajbić, Lejla Selimović, Nikolina Slišković,Amerisa Kovač, Mihaela Dragičević, Zerina Bajrić, Arduana Skapur, Adriana Katić, Ajla Keserović. Trener:Hana Bajrić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u