KakanjLive | Utorak, 18.05.2021. godine

Nova pobjeda odbojkaša Kaknja

13.10.2018. - Odbojkaši Kaknja su u drugom kolu odbojkaške Premijer lige BiH savladali banjalučki Borac rezultatom 3:0.

Odbojkaši Kaknja nisu dopustili Banjalučanima da naprave novo iznenađenje u Kaknju. Nakon što su Banjalučani slavili u završnici prošlosezonskog Kupa, ekipa Kaknja je sa sigurnih 3:0 slavila protiv ekipe Miše Marjanovića i tako se bar donekle revanširala ekipi iz Banja Luke.

Nakon što su Kakanjci dobro otvorili susret i vodili sa pet razlike a tehničkom timeoutu (12:7) činilo se kako će izabranici Almira Aganovića mirno prvi set privesti kraju. Gosti se bude u finišu seta i dolaze do prednosti (22:24), ali domaći tim strpljivom igrom dolazi do osvajanja prvog seta (27:25) i prednosti od 1:0.

Gosti su i u drugom setu pružili snažan otpor domaćinu koji je slavio sa 25:21. U posljednjem setu Kakanjci na tehnički timeout odlaze sa sedam poena prednosti (12:7) i mirno privode susret kraju (25:13).

Nakon što su savladali bijeljinski Radnik rezultatom 3:0 ovo je druga pobjeda izabranika Almira Aganovića koji će po svemu sudeći igrati značajnu ulogu u novoj sezoni odbojkaške Premijer lige BiH. U trećem kolu Kakanjci gostuju u Orašju gdje će snage odmjeriti sa ekipom HOK Domaljevac kojeg su eliminisali iz Kupa Federacije BiH.

OK KAKANJ 78 – OK BORAC 3:0 (27:25, 25:21, 25:13)

Sportska dvorana Kakanj. Gledalaca: 100

Sudijski par: Ivana Bartula-Gustin (Neum) – Srđan Baralić (Pale). Linijske sudije: Melisa Mioč i Emina Jašarspahić (Kakanj).

OK KAKANJ 78: Muhamed Begić, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Armin Vehab, Darko Filipaš. Trener: Almir Aganović.

OK BORAC: Nikola Bulović, Marko Amanović, Marko Kljajić, Nikola Vargilas, Nikola Popović, Borko Ilić, Duđan Kuzmanović, Miloš Popović, Filip Puzić, Marko Dejanović, Davor Džombić, Milan Mitrinović. Trener: Mišo Marjanović.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u