KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Nova pobjeda košarkaša Kaknja

02.11.2019. - U četvrtom kolu košarkaškog prvenstva BiH, kk Kakanj je porazio Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 83:79



Strpljivo su Kakanjci gradili ovu pobjedu, da bi u zadnje tri minute, odličnim taktičkim potezima mladog trenera Banjamina Šabića, zatvorili glavnu opasnost za koš Kaknja, Gojka Sudžuma, koji je večeras odigrao odličnu utakmicu. Odlučujući trenutak se dogodio kod rezultata 79:77 za Kakanj, kada je Ermin Dedić ubacio „tricu“ (82:77) slobodno možemo reći za pobjedu, jer pet razlike, 26 sekundi do kraja izgledalo je nedostižno za Mladost. Do kraja utakmice izvedena su još četiri slobodna bacanja. Prvo je Đorđe Aleksić ubacio oba za Mrkonjićane (82:79), a onda je Jovan Đorđević Marinković ubacio jedan od dva, za konačan rezultat 83:79.

Utakmica je odlično počela za Mladost. U jednom trenutku su imali plus 8 (7:15). Bio je to period utakmice, u kojem su domaći igrali neoprezno i „pomalo opušteno“ ali se osjetilo da vjeruju kako je moguće rezultat okrenuti u svoju korist. Osjetio se i „umor“ , posebno, kod Arslanagića, kojemu je trebalo malo više vremene da i tjelom i glavom uđe u utakmicu. Osjetio je to i trener Šabić, ubacio je Mirzu Velića, koji se puno bolje snašao. Međutim Adnan Arslanagić ne bi bi to što jeste da u narednom periodu nije vratio ono što je neoprezno izgubio u prvih deset minuta. Ukrao je dvije-tri ključne lopte i druga četvrtina je završila u korist Kaknja 24:19, tako da se na odmor otišlo rezultatom 45:41.

rmussladojevicGoran Sladojević i Miladin Rmuš, sa klupe Mladosti, često su, neopravdano prigovarali sudijama, nastojeći napraviti dodatni pritisak

Mladost je u trećem periodu istopila prednost Kaknja, igrala puno bolje odbranu, a sa zvukom sirene, pogodio je Birovljev za tri opoena i pred odlučujućih deset minuta Mladost je imala prednost 60:62.

U zadnjem periodu vidjeli smo  „tricaški“ raspoložene šutere Kaknja. Prvo je Mladost napravila tri puta po dva peona, mini seriju od 0:6 i došla do 60:68. Onda su Marinković, Arslanagić i Dedić ubacili devet poena i okrenuli rezultat 69:68. Poslije njih po tri poena ubacili su Pilavdžić i Ćurevac, publika se digla na noge i ponovo bila vjetar pod krila kakanjskih košarkaša, tako da više za Mladost nije bilo nikakvih izgleda.

sudijemladostI u ovoj utakmici se osjetio napredak u suđenju što će sigurno podići i kvalitet košarke u bh.prvenstvu

U dva navrata, jednom kod Mladosti, a jednom kod Kaknja, postignuti su poeni sa istekom vremena. Šteta je što nemamo tehnologiju, kojom se mogu pregledati ovakve sporne situacije. Sve u svemu u Kaknju je odigrana još jedna utakmica, koja je pokazala da je ovo grad koji voli košarku, a da je košarkaški tim Kaknja, kako je nekada govori za svoje momke u Kaknju Josip Pandža "prava i složna klapa".


KK Kakanj – KK Mladost 83:79

(21:22, 24:19, 15:21, 23:17)

Utakmica četvrtog kola košarkaškog prvenstva BiH. Dvorana KSC Kakanj. Gledalaca 800. Sudije: Vladimir Marić, Tomislav Stapić i Hrvoje Čavar. Delegat: Zoran Marković.
KK Kakanj: Ermin Dedić 18, Adnan Arslanagić 12, Ernes Mešinović 6, Jovan Đorđević Marinković 9, Faris Sikira, Haris Ćurevac 9, Mirza Velić 4, Damir Pirić, Mirsad Pilavdžić 6, Nermin Buza 11, Refik Bašić 8, Bartol Lučić. Trener: Benjamin Šabić, Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.
KK Mladost: Aldin Muflizović 9, Sreten Kljajić, Dušan Jotić, Đorđe Aleksić 2, Dragan Đuranović 8, Srđan Gavrić 5, Bojan Lulić 5, Stefan Mijović 13, Gojko Sudžum 19, Srđan Milanović 6, Aleksej Birovljev 12. Trener: Goran Sladojević. Pomoćni trener: Radan Gavrić.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u