KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Nova pisma KK Mladost i KK Kakanj

22.01.2019. - U Mrkonjić Gradu očekivali izvinjenje, a iz Kaknja i dalje govore da osuđuju svaku vrstu uvrede koju su pojedinci uputili na račun gosta iz Mrkonjić Grada. Izgleda da je na sceni igra gluhih telefona

najavamladost_1Sinoć kasno i jutros rano, nastavljeno je, otvoreno za javnost, dopisivanje košarkaških klubova Mladost iz Mrkonjić Grada i KK Kakanj. U Mrkonjić Gradu su očekivali izvinjenje, a iz Kaknja ponovo naglašavaju da žale i osuđuju i ovaj i svaki drugi put, svaku vrstu uvrede koju su pojedinci uputili na račun gosta iz Mrkonjić Grada. 

Pisma treba znati i čitati, pa zaključivati šta kome ko poručuje.

Prvo objavljujemo drugo pismo iz KK Mladost koje potpisuje direktor KK Mladost, Miladin Rmuš, a zatim i pismo koje potpisuje predsjednik Upravnog odbora KK Kakanj, Nedžad Rožajac.

Poštovani,
Ovim putem vas molim da objavite još jedan dopis kojim želimo da objasnimo neke stvari vezane za utakmicu u Kaknju i njihov dopis koji ste objavili. Ujedno Vas obavještavamo da više nećemo odgovarati na bilo kakve dopise od gospode iz Kaknja.
U ime kompletne uprave našeg kluba u kojoj se nalaze ozbiljni privrednici i sportski radnici sa dugogodišnjim iskustvom rada u kompanijama koje zapošljavaju po više stotina ljudi. Dužan sam da pojasnim neke stvari vezane za situaciju nastalu poslije objavljivanja našeg dopisa medijima, kojim smo htjeli da upozorimo na dešavanja u utakmicama u kojim je domaćin KK Kakanj.
Dopis smo uputili isprovocirani time što iz sezone u sezonu u Kaknju se dešavaju iste stvari a uprava kluba ne reaguje. Na sve prozivke klubova kojima su se dešavale iste ili slične stvari kada su gostovali u Kaknju, odgovaraju napadima na te klubove iskrivljujući činjenice i pravdajući se sa nekom masovnošću posjete.
Moguće je da i gospodin novoizabrani predsjednik ima poseban stav na to šta je uvreda i šta je sportsko, a šta nesportsko ponašanje ili ima savjetnike koji mu formiraju takvo mišljenje. Moramo reći da ako nekome psujete članove porodice(ženu ,djecu…) i govorite da će te ga ubiti i to radite od prvog do zadnjeg minuta, nije čudo da neko i odgovori na te psovke i uvrede i za to dobije tehničku grešku.
Također moramo da kažemo da je i na prošlogodišnjem našem gostovanju situacija bila slična i da je jedan dio publike pljuvao i bacao plasične flaše na naš stručni štab i igrače, te se htio fizički obračunati sa nama kada smo izlazili iz dvorane. Slična situacija je bila i pretprošlo gostovanje.
Osim toga kako objašnjavate napade na stručni upravu Sparsa i pomoćnog trenera KK Zrinjski, ili možda i oni imaju komplekse od vas i vaših rezultata. A kada smo već kod kompleksa možda nije slučajno da napadate nas iz KK Mladosti kao i gore pomenutog pomoćnog trenera Zrinjskog koji je nekada bio trener KK Posušje.
Što se tiče naše publike opšte poznata činjenica je da u našoj dvorani na svim utakmicama Prvenstva BIH bude od 300 do 500 gledalaca i jedna je od posjećenijih dvorana u BIH( provjerite na snimcima , pitajte naše goste ili službena lica), a kada nam vi dolazite kako vi kažete deset naših gledaoca deset vaših, malo nelogično zar ne.
Još ćemo dodati da smo mi poslije našeg dopisa očekivali vaše izvinjenje ili barem kajanje a dobili smo hvalospjeve o vašem gostoprimstvu i kvalifikacije kako mi lažemo kao i ostali klubovi koji su imali probleme u Kaknju.
Osim gore navedenog još samo da kažemo da se više nećemo na ovakav način oglašavati u medijima, bez obzira kakvu opservaciju predsjednik KK Kakanj i njegovi savjetnici napišu. Gospodo iz KK Kakanj nastavite sa vašim načinom pokazivanja prijateljstva prema gostima.
Sportski pozdrav, KK Mladost, Direktor kluba, Miladin Rmuš.

roza

Nakon što se sinoć oglasio KK Mladost iz Mrkonjić Grada, stigao je novi odgovor iz KK Kakanj.

Poštovani,

Iako nemamo namjeru da ulazimo u bilo kakvu daljnju raspravu niti medijska ili bilo kakva druga prepucavanja sa predstavnicima košarkaškog kluba „Mladost“iz Mrkonjić Grada. Uprava košarkaškogkluba „Kakanj“ ponovo osjeća potrebu i obavezu spram njenih članova i istinskih navijača ovoga kluba da se očituje povodom predmetnih natpisa i to ćemo raditi svaki put kad neko iznosi neistine i laži o dešavanjima na našim utakmicama.

Budući da gospoda iz košarkaškog kluba „Mladost“, kao „sporne“, u oba dopisa spominje posljednje tri sezone i posljednje tri utakmice u Kaknju (uz naravno onu iz Mrkonjića u polufinalu prije dvije godine), simptomatično je to da su to sve utakmice koje je pobijedio KK „Kakanj“.

U sezonama prije „tri sporne“KK „Mladost“ Mrkonjić Grad je vrlo često pobjeđivao u Kaknju, te je svaki put ispraćen aplauzima (što je bio i slučaj i u ovom posljednjem susretu, a to Vam mogu potvrditi i gosti iz drugih gradova kao i
sami igrači „Mladosti“) i zamislite nisu bili „linčovani“!

Smatramo da u tome leži glavni problem ovog „nezadovoljstva“ ekipe „Mladosti“, te da je prosto nelogično da je publika tih godina kad je njihov tim gubio bila sportska i fer, ali onda odjednom nakon što njihov tim pobijedi postane „vulgarna“ i nesportska.

Posebno je interesantno što potpisnik ovoga posljednjeg dopisa ispred KK „Mladost“, koji vrlo slikovito opisuje dešavanja u sportskoj dvorani u Kaknju, uopšte nije bio prisutan na ovoj utakmici. Pametnom dosta.

U nadi da ova dešavanja neće uticati na naše dobre sportske odnose (sa naše strane neće sigurno), izražavamo žaljenje i osuđujemo i ovaj i svaki drugi put, svaku vrstu uvrede koju su pojedinci uputili na vaš račun, a u Kakanj ste uvijek i vi i svi drugi klubovi dobro došli i radujemo se nastavku našeg rivalstva na sportskom terenu.

S Poštovanjem Predsjednik UO KK Kakanj, Nedžad Rožajac.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u