KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Nova gostujuća pobjeda odbojkašica Kaknja

02.03.2019. - U okviru 15.kola Superlige Federacije BiH, odbojkašice Kaknja u Kalesiji porazile ekipu Bosne s maksimalnim rezultatom i zadržale vodeću poziciju

ZOKKakanjNovi uspjeh izabranica trenera Fazlića

Odbojkašice Kaknja nastavljaju s dobrim igrama i pobjedama. U Kalesiji su deklasirale mladu ekipu Bosne, koja je samo u drugom setu pružila nešto jači otpor,što se može zaključiti po ishodu ovog seta (21:25). U prvom i trećem setu domaće igračice osvojile su 15, odnosno 14 poena jer su izabranice trenera Saliha Fazlića bile razigranije, uvjerljivije i na najbolji način opravdale ulogu favorita.
Bila je ovo jedanaesta pobjeda odbojkašica Kaknja, koje su s tri nova boda zadržale vodeću poziciju.

U narednom kolu u Kaknju gostuje ekipa Gračanice Fotex i za očekivati je nastavak pobjedonosne serije naših odbojkašica.
Trener Fazlić u Kalesiji nije mogao računati na usluge opravdano odsutnih standardnih prvotimki, Majre Mušija, Sare Alajbegović i Eme Jašarspahić, ali se to nije u velikoj mjeri osjetilo na igri jer su njihove zamjene bile na visini zadatka.

-Bila je ovo očekivana pobjeda jer je naša ekipa mnogo kvalitetnija. Šansu su dobile sve igračice, koje su opravdale moja očekivanja.Što je najvažnije, ozbiljno su shvatile utakmicu, nisu potcijenile domaću ekipu i naša pobjeda nije dolazila u pitanje. Forma mojih igračica iz kola u kolo raste i ja očekujem da ćemo i u narednim utakmicama biti na visini zadatka i ostvariti zavidne rezultate.Trenutno zauzimamo prvo mjesto, nemamo oreoptimističnih ambicija, nije nam imperativ naslov prvaka, ali ako se ukaže prilika mi ćemo je sigurno iskoristiti, rekao je trener odbojkašica Kaknja Salih Fazlić, koji ima maksimalnu podršku i potporu vodstva kluba.

smeczene

Bosna (Kalesija)-ŽOK Kakanj 0:3

Dvorana MSŠ Kalesija. Gledalaca 150.Sudije;Kemal Bašić(Lukavac) i Selma Mujić(Banovići).Delegat:Tihomir Pavličević(Tuzla). Utakmica 15.kola Superlige Federacije BiH.Bosna(Kalesija)-ŽOK Kakanj 0:3, po setovima; 15:25, 21:25, 14:25.

BOSNA (Kalesija): Omić, Pandur,Imamović, Tabaković, Redžić, H.Vildić, Tvoinović, Hasanbašić, Idrizović, M.Vildić, Bureković. Trener:Rijad Alić.
ŽOK KAKANJ: Sajra Čaluk, Lejla Goralija, Lejla Ganić, Amna Neimarlija, Adna Neimarlija, Sara Lepić, Selma Trako, Nerma Topalović, Hena Bjelopoljak, Hana Čaluk. Trener:Salih Fazlić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u