KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Nova gostujuća pobjeda odbojkašica Kaknja

18.02.2019. - Na gostovanju u Lukavcu, odbojkašice Kaknja porazile istoimenu ekipu rezultatom 3:1 i ponovo se primakle vodećoj poziciji

odbojkasice
Odbojkašice Kaknja opravdale su ulogu favorita i bez većih teškoća porazile nisko pozicioniranu ekipu Lukavca. Domaće igračice bolje su otvorile susret i prvi set riješile u svoju korist rezultatom 25:19.U drugom setu izabranice trenera Fazlića preuzimaju inicijativu i stižu do izjednačenja. Bio je to znak za veliki preokret jer su u preostala dva seta domaće igračice osvojile mizernih 25 poena. Već nakon trećeg seta, u kojem su domaće igračice osvojile samo 9 poena, bilo je jasno da će bodovi pripasti gošćama iz Kaknja, koje su neosporno kvalitetnije i spremnije od odbojkašica Lukavca.

Pobjedom u Lukavcu odbojkašice Kaknja ponovo su se primakle vodećoj poziciji jer je Orašje savladalo prvoplasiranu ekipu Maglaja i sada je izabranice trenera Fazlića za vodećom ekipom zaostaju samo jedan bod.

Trener Fazlić zadovoljan je igrom svojih igračica, premda su u utakmicu ušle rezervisano i prvi set izgubile.
-Loše smo otvorili utakmicu,prvi set odigrali bojažljivo i s puno oscilacija, što je posljedica neiskustva.U preostala tri seta moje igračice su djelovale dosta dobro, držale tempo i na kraju zasluženo trijumfovale. Posebno bih istakao našu najmlađu igračicu, Lejlu Goraliju(2004.godište,op.a.) koja igra na poziciji primača, koja je i na ovoj utakmici pokazala da se radi o vanserijskom talentu, istakao je trener odbojkašica Kaknja Salih Fazlić.
U narednom kolu ŽOK Kakanj dočekuje petoplasiranu ekipu Viteza.

ŽOK“Lukavac“ – ŽOK“Kakanj“ 1:3

Sportska dvorana u Lukavcu.Gledalaca 150.Sudije: Damir Halilović(Tuzla) i Admir Ljoljić(Živinice).Rezultat ŽOK“Lukavac“-ŽOK „Kakanj“ 1:3, po setovima; 25:19, 22:25, 9:25,16:25.

ŽOK“LUKAVAC“: Ibrić, Moranjkić, Lukanović, Salihović, Akeljić, Hrvatović, Šarić, Kunosić.Trener:S.Malović.
ŽOK“KAKANJ“: Sara Čaluk, Lejla Goralija, Sara Alajbegović, Amna Neimarlija, Adna Neimarlija, Selma Trako, Ema Jašarspahić,Sara Lepić, Nerma Topalović,Hena Bjelopoljak, Hana Čaluk. Trener:Salih Fazlić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u