KakanjLive | Utorak, 18.05.2021. godine

Nikola Jovanović-RK Kakanj je sjajno organizovan

16.08.2017. - Rukometaši Kaknja su sa pripremama za novu sezonu startali 27. jula, a prije dva dana su okončali prvi dio priprema koji je bio baziran na jačanju fizičke spreme, te su izabranici Nedžada Zaimovića startali sa drugim dijelom priprema koji je baziran na uigravanju ekipe i odigravanju kontrolnih mečeva.

DSC01466

Ekipa Kaknja je pretrpjela brojne igračke promjene u odnosu na prošlu sezonu, što je i razumljivo budući da će Kakanjci ponovo igrati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Jedan od igrača koji ima premijerligaško isksutvo, a pojačao je ekipu Kaknja je Nikola Jovanović, koji kaže da poznaje ekipu Kaknja i da je dobra organizacija kluba bila presudna kada je birao novu sredinu.

-Sa ekipom Kaknja sam se upoznao prošle sezone kada smo igrali Kup BiH. Dobio sam informacije da je klub sjajno organizovan, da se sjajno radi i da su uslovi za igrače korektni. Isto tako čuo sam sve najbolje o treneru koji je bio i sjajan igrač, rekao je Jovanović u izjavi za KakanjLive, te dodao:

-Ekipa je sjajna. Uslovi koje imamo su perfektni. Treniramo naporno dva puta dnevno i još uvijek se svi međusobno upoznajemo. Od igrača koje sam ranije poznavao tu su momci koji su igrali Premijer ligu.

Jovanović ističe da je osim ponude Kaknja za ovu sezonu imao ponude Negotina i Pančeva, ali se odlučio da ostane u Premijer ligi Bosne i Hercegovine iz razloga što mu je ekipa Kaknja ponudila korektne uslove i kako kaže može da napreduje uz trenera Zaimovića.

O ciljevima u novoj sezoni sa ekipom Kaknja Jovanović kaže:

-U ligi su Borac, Izviđač, visočka Bosna se jako dobro pojačala. Bit će žestoka konkurencija, ali mi želimo sredinu tabele. Neko peto ili šesto mjesto bi bilo idealno za nas, zaključio je Jovanović u razgovoru za KakanjLive.

Jovanović je prije dolaska u Kakanj nastupao za srbijanske klubove Metalac i Bor, a prošlu sezonu je proveo u RK Prijedor.

Priliku za debi u novoj ekipi Nikola Jovanović će već imati u petak kada ekipa Kaknja u dvorani KSC Kakanj dočekuje ekipu Konjuha iz Živinica u prvom kontrolnom susretu pred novu sezonu. Susret je na rasporedu u 18 sati i 30 minuta.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u