KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Nikola Gaćeša novi igrač KK Kakanj

22.02.2018. - Nikola Gaćeša dolazi iz Gruzijskog glavnog grada i grada košarke Tbilisija, gdje je igrao posljednje tri sezone

nikolagacesaNikola Gaćeša, u dresu Dinama Tbilisi

Vodstvo Košarkaškog kluba Kakanj, angažiralo je još jednog internacionalca, koji bi trebao biti važna karika Pandžinog tima u tri preostale utakmice regularnog dijela prvenstva, a posebno u Ligi za prvaka. Riječ je o Nikoli Gaćeša, koji dolazi iz Dinama Tbilisi (Gruzija), koji je večeras prisustvovao prvom treningu u novom klubu.

U naredna tri kola Gaćeša bi trebao uhvatiti „taktiku i ritam“ igre koju njeguje kakanjski košarkaški tim i tako u potpunosti biti od velike koristi u Ligi za prvaka BiH. Biće to jaka konkurencija jer se i svi ostali timovi pojačavaju i s velikim ambicijama ulaze u borbu sa favoriziranom Igokeom.

- Angažirali smo novog igrača Nikolu Gaćešu, koji igra na poziciji 4. i dolazi iz Dinamo Tbilisija.Gaćeša ima respektabilnu karijeru iza sebe i veliko iskustvo. Nadamo se da će se što prije uklopiti i biti nam od pomoći da igru dignemo za stupanj više. Trenutno smo procijenili da nam je za ostvarivanje što boljeg rezultata potrebno visine i nadam se da će naša odluka biti ispravna. Ukoliko nas zdravlje posluži promjena u rosteru više neće biti, rekao je u izjavi za naš portal trener Pandža, kojeg posebno raduje povratak Merdanovića i Palavre, koji su u trenažnom procesu i trebali bi biti spremni za prvu prepreku i definitivnu ovjeru plasmana u Ligi za prvaka, protiv pojačane ekipe Sparsa.

Sportska biografija Nikole Gaćeše

Nikola Gaćeša (206 cm, 104 kg) igra na poziciji 4 (krilnog centra). Rođen je 20.9.1987.godine u Beogradu, gdje je započeo svoju bogatu igračku karijeru. Sa 19 godina otišao je na Floridu gdje je igrao od 2006.do 2011. godine, kada je bio na NBA Draftu i igrao za Teksas Christian. Nastupao je za Igokeu, a zatim u klubovima: Shahrdary Tabriz (Iran), Reuil Atletik Club (Španija), Helios Domžale (Slovenija), CSS Begat Timisoara (Dvizija A Rumunije) i zadnje tri sezone u Dinamu Tbilsi (Georgion Super ligi Gruzije) odakle je i došao u redove Kaknja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u