KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

NEGOVANOVIĆ-U Kakanj sam trebao doći i ranije

31.08.2017. - Negovanović je već duži period želja trenera Pandže.Ovdje je trebao doći igrati posljednju sezonu Lige za prvaka.Konačno je u Kaknju.Dobro došao Beli.

danilonegovanovicDanilo Negovanović posljednju sezonu odigrao u Građanskom iz Bijeljine

Danilo Negovanović je već na samom kraju prošle sezone odlučio da obuče dres Košarkaškog kluba Kakanj. Riječ je o jednom od najučinkovitijih igrača naše lige ali i ekipa u kojima je do sada igrao. Prošlu sezonu je odradio u Građanskom iz Bijeljine, a zahvaljujući i njegovom učinku ova je ekipa osigurala opstanak u BH Ligi 12.

Prilikom predstavljanja kakanjskim medijima, na prozivci koja je obavljena 25. augusta, u par rečenica rekao je razloge koji su bili odlučujući za dolazak u naš Klub i nekoliko crtica o svojoj karijeri. Ovako se predstavio:
- Ja sam Negovanović Danilo, dolazim iz Loznice. Promenio sam dosta klubova, uglavnom po BiH.Igrao sam u Bileći, u Trebinju u Leotaru, bio sam u Bjeljini u Građanskom. Igrao sam i u Makedoniji. Za Kakanj sam čuo sve najbolje. Dobra košarkaška sredina, dobra košarkaška publika i dobro organizovan Klub. Došao sam na poziv trenera Josipa Pandže, koji je iako mlad stekao ime i autoritet u košarci Bosne i Hercegovine. Radujem se toj saradnji. Također sam čuo da ovdje postoji dobra hemija, pozitivna atmosfera i na terenu i van terena. Nadam se kvalitetnoj timskoj harmoniji i da ćemo ostvariti cilj kojeg je Uprava Kluba zacrtala u dolazećoj sezoni.

U Kakanj trebao doći igrati Ligu za prvaka

Podsjetili smo Danila da je bio prvi igrač sa kojim je još na kraju prošle sezone dogovoran dolazak u Kakanj. Pitali smo ga da li je u međuvremenu imao još ponuda:
- Jesam. Međutim "reč je reč" i dato obećanje nisam htio pogaziti. Kontaktirali smo i ranije. U Kaknju su postojale želje da igram i Ligu za prvaka. Međutim imao sam ugovor sa Građanskim i tada se moj dolazak nije mogao realizovati. Sada sam tu jer sam tako obećao.

belinegovanU četiri utakmice koji je igrao  za Građanski i HEO, Negovanović je Kaknju ubacio 77 poena

Negovanović – Kakanj 67: 0

Navijači Košarkaškog kluba Kakanj sigurno su obradovani dolaskom ovog pouzdanog i učinkovitog košarkaša. Redovni posjetioci košarkaških utakmica Kaknja sigurno pamte njegove igre na parketu kakanjske dvorane. Ukupno je četiri puta igrao kontra Kaknja i to dva puta za Građanski i dva puta za HEO, odnosno Hercegovac iz Bileće. Igrajući za Građanski, u prošloj sezoni, i u Kaknju i u Bjeljini ubacio je 32 poena, po 16 na svakoj utakmici. U sezoni 2014/2015, kada je igrao za Hercegovac, ukupno je ubacio 35 poena.Posebno je bio efikasan u utakmici prvog dijela prvenstva (25.10.2014.) kada je na kakanjskom parketu ostvario 23 poena. Preostalih 12 ubacio je u Bileći. Znači u četiri utakmice Negovanović je Kaknju ubacio 67 poena. Vjerujemo da će isto ovako pogađati i još bolje za ekipu Kaknja.

Upoznajmo Danila

Danilo Negovanović je iz Loznice (Srbija). Rođen je 11. decembra 1988. godine. Igra na poziciji beka. Može igrati i pleja. Košarku je i počeo trenirati i ekipno nastupati u rodnoj Loznici. Nastavio u Novom Sadu gdje se posvetio studiranju i 2013. godine diplomirao stekavši profesionalno zvanje profesora sporta i fizičkog vaspitanja. Zatim je uslijedilo profesinalno bavljenje košarkom u zavičajnom komšiluku. Preko Drine. Iz Loznice prešao je u Zvornik. Odlučio se za dolazak u BiH nastupajući u KK Drini iz Zvornika u Prvoj ligi Republike Srpske. Bila je to sezona 2013/2014. Slijedeću polusezonu i cijelu narednu (2014/2015) provodi u Hercegovcu (HEO) iz Bileće dajući veliki doprinos ulasku ovog tima u BH Ligu 12. Skupština opštine Bileća mu za te zasluge ali i za sve dobre igre dodjeljuje specijalno priznanje kao najboljem gostujućem sportisti Bileće. Pored Drine i HEO-a (2014/2015), u BiH je još nastupao za Leotar (Liga za prvaka 2014/2015) i Građanski (2016/2017).

danilobeliDanilo Negovanović je nastupao i na međunarodnoj sceni u FIBA Kupu

Ima iskustvo igranja i na međunarodnoj košarkaškoj sceni. Sa makedonskom ekipom Kumanovo igrao je u FIBA Kupu (2015/2016). Poslije toga kratko igra ponovo u Bileći završnicu prvenstva za prvaka Prve lige RS, da bi prošlu sezonu završio u Građanskom iz Bjeljine (2016/2017). Ovogodišnje ljeto je proveo u dalekoj Kini igrajući basket turnire. Očigledno je da Danilo, kojeg prijatelji i njegovi najbliži zovu Beli ima osobinu brzog i lakog prilagođavanja novim sredinama i novim ljudima.Po tome i po košarci koju igra, probijajući protivničke odbrane poentirajući u sprintu, mi bi ga još nazvali i Brzi.

Iskreno se nadamo da će se Beli brzo prilagoditi i u Kaknju.

Adib ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u