KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Nedžad Zaimović zadovoljan igrom svojih izabranika

07.10.2017. - Rukometaši Kaknja su u trećem kolu Premijer lige BiH savladali sarajevsku Bosnu rezultatom 44:38, a trener Nedžad Zaimović je bio prezadovoljan igrom svojih izabranika

Nedžad Z.

Rukometaši Kaknja su danas u okviru trećeg kola rukometne Premijer lige BiH savladali sarajevsku Bosnu rezultatom 44:38 u sjajnoj rukometnoj predstavi. Ekipu Nedžada Zaimovića su do pobjede predvodili sjajni Živanić, Purić, Zvekić, Bevrnja i Lilić, a trener Kakanjaca je bio zadovoljan prvim trijumfom nakon što su u uvodna dva kola pretrpjeli poraze.

-Prva tri boda ove sezone. Ozbiljno smo ušli u susret i od prve minute smo išli na ''glavu''. Ono što smo radili proteklih sedam dana se ispostavilo kao dobitna kombinacija. Uspostavili smo tempo koji gosti nisu mogli pratiti u prvom poluvremenu. Na startu drugog poluvremena smo imali blagi pad, ali brzo smo se vratili. Odbrana je funkcionisala onako kako je i trebala na brzu igru. Primili smo puno golova, ali mislim da smo one zadatke koje smo dogovorili i ispoštovali. Kada brzo igrate onda je neminovno da pravite i greške i da primate golove, ali s obzirom koliko smo golova Bosni dali mislim da smo im pokazali svoju snagu i kada dodatno smanjimo svoje greške tek će protivnici vidjeti s kim imaju posla, rekao je trener Kakanjaca Nedžad Zaimović u izjavi za naš portal i dodao:

-Ovo je mlada i perspektivna ekipa koja igra brz rukomet. Na našu sreću, a na Bosninu žalost Bosna je to u ovom susretu osjetila i po meni nijednog momenta pobjeda nije došla u pitanje. Svi momci koji su danas igrali su dali svoj maksimum, od Lilića do Živanića tako da mislim da smo zasluženo osvojili tri boda i nadam se da ćemo nastaviti u ovom tempu, zaključio je Zaimović.

U narednom kolu ekipa Kaknja igra u Goraždu, dok će Bosna u Sarajevu ugostiti Izviđač iz Ljubuškog.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u