KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Nebojša Pavlović ponovo u Mađarskoj

19.12.2017. - Banjalučki internacionalac koji je ovog ljeta stigao u redove Kaknja nakon samo devet odigranih utakmica sporazumno je raskinuo ugovor i vraća se u Mađarsku gdje će nastaviti igračku karijeru

pavlovic

Nakon samo četiri mjeseca provedena u redovima Kaknja, Nebojša Pavlović je poslije subotnjeg meča protiv Radnika dobio sporazumni raskid ugovora i trener Josip Pandža više ne računa na usluge ovog internacionalca. Pavlović karijeru nastavlja u Mađarskoj iz koje je upravo ljetos  i došao u redove Kaknja.

-Udovoljili smo zahtjevu Pavlovića i dali saglasnost da karijeru može nastaviti u inostranstvu.Premda smo imali dogovor da ode po završetku prvog dijela, izašli smo mu u susret i prije odigravanja utakmice protiv Studenta u Mostaru jer u petak treba da potpiše ugovor sa novim klubom u Mađarskoj, izjavio je za naš portal Mevludin Delibašić, predsjednik Košarkaškog kluba Kakanj.

Nebojša Pavlović  nastupio je na svih devet odigranih utakmica prvog dijela prvenstva i ostavio solidan utisak, posebno na gostovanjima. Najbolju utakmicu odigrao je u Sarajevu protiv Sparsa kada je postigao 19 poena.

Prema riječima trenera Josipa Pandže, odlazak ovog iskusnog internacionalca neće poremetiti njegove planove jer je dolasom Adama Mirkovića riješeno pitanje pozicije na kojoj je igrao Nebojša Pavlović, a uskoro se očekuje i povratak Željka Palavre, koji je sanirao ozljedu i već počeo s laganim treninzima i trebao bi konkurisati za mjesto u timu već u prvim kolima nastavka prvenstva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u