KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Nebojša Maksimović ponovo u Kaknju

07.01.2018. - Košarkaši Kaknja su sinoć u prijateljskoj utakmici savladali sarajevski Spars rezultatom 80:79, a u dresu Kaknja zaigrao je Nebojša Maksimović. Nakon susreta trener Kaknja, Josip Pandža je potvrdio da se miljenik kakanjske publike vratio u Kakanj.

Maksaaaa

Košarkaši Kaknja u posljednje vrijeme su desetkovani povredama. Nakon povrede Željka Palavre koji je van terena već dva mjeseca Kakanjce je zadesila nova nesreća. Povrijedio se i Eldar Merdanović koji će biti van terena neko vrijeme, a prijateljski susret sa Sparsima koji je igran jučer propustio je i kapiten Aldin Muflizović zbog bolesti.

Trener Kakanjaca, Josip Pandža je angažovao Nebojšu Maksimovića iz Vogošće. Maksimović je već ranije nekoliko sezona sa velikim uspjehom nosio dres Kaknja.

-Ekipa Kaknja je imala već nekoliko povrijeđenih igrača i u redovnom sam kontaktu sa mojim prijateljima iz Kaknja kao i trenerom Pandžom, tako da sam uskočio u ekipu Kaknja i tu sam da pomognem koliko mogu, sa klupe, na terenu ili van njega za mene nije bitno, rekao je Maksimović, a potom dodao:

-Mnogo mi je drago što sam ponovo dio ove ekipe. Mene divne uspomene vežu za Kakanj i radujem sa ponovo igrama u Kaknju i povratku pred kakanjsku publiku jer me mnogo lijepih uspomena veže za ovaj grad.

Pandža je u izjavi za Kakanjlive rekao kako mu je izuzetno drago da je Maksimović ponovo član njegove ekipe jer Kakanjci imaju paklen raspored u drugom dijelu prvenstva.

-Drago nam je što je Maksa ponovo tu. O njegovim ljudskim i igračkim kvalitetama nije potrebno mnogo govoriti. Vjerujem da će nam biti itekako od pomoći posebno u periodu kada smo desetkovani povredama, rekao je Josip Pandža.

Nebojša Maksimović je u prvom dijelu sezone nastupao za ekipu Vogošće, a u prosjeku je bilježio 6.5 poena i 5.7 asistencija za 24 minute provedene na parketu. Nema sumnje kako će popularni ''Maksa'' svojim ludicnim potezima ponovo dići kakanjsku publiku na noge.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u