KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

NAJAVLJUJEMO-Bajramske radosti u Domu kulture

02.09.2017. - Koncert, izložba, degustacija tradicionalnih jela i zabava za najmlađe, sve na jednom mjestu, a povodom Kurban Bajrama, četvrtog prazničnog dana, u ponedjeljak 4. septembra

plakatbajram

JU KSC Kakanj - odjeljenje Muzej Kaknja u saradnji sa Medžlisom IZ Kakanj povodom Kurban-bajrama organizuje prigodan program za sve generacije. Ukupno su četiri programska sadržaja za četvrti dan Bajrama, a svaki ima za cilj istaknuti važnost narodnih običaja. Bajramsko veselje – Večer ilahija i kasida” biće održano u Domu kulture u ponedjeljak 04. septembra 2017. godine, sa početkom u 17,00 sati. Isti dan je izložba Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine pod nazivom “Ratne pećice – Priče iz opkoljenog grada” koja će biti otvorena također u ponedjeljak 04.09.2017. godine u Muzeju Kaknja, sa početkom u 18,15 sati.Treći programski sadržaj ima naziv “Jelo iz moje pećice”, a riječ je o degustaciji tradicionalnih slatkih jela i pića koje će usluživati žene odjevene u narodnim nošnjama. Degustacija je zakazana isti dan kao i ostali sadržaji, ponedjeljak 4. Septembar u 18,45 sati. Mjesto održavanja je Park Doma kulture.

Program je namijenjen za sve generacije tako najmlađi mogu uživati u „Bajramskim igraonicima i radionicama“ koje će se održavati u Omladinskom centru i Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti i to za vrijeme trajanja svih programskih sadržaja. Dakle svi roditelji će imati priliku da prate i budu prisutni na koncertu, izložbi i degustaciji bajramskih jela dok će djecu moći ostaviti kod ljubaznih voditeljica radionica.

Radujemo se vašem dolasku i pozivamo vas da nam se u ponedjeljak, 4. septembra pridružite kako bismo zajedno na lijep i zabavan način proslavili Kurban-bajram, poziv je i poruka iz Javne ustanove Kulturno sportski centar Kakanj.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u