KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Načelnik Mandra ugostio žensku odbojkašku reprezentaciju BiH

09.05.2017. - Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra danas je upriličio svečani prijem za žensku odbojkašku reprezentaciju BiH koja se od 6. maja 2017.godine priprema u Kaknju pred prijateljske duele sa Švedskom u Kaknju i Brčkom, kao i kvalifikacijske mečeve za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine

DSC08508

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH

Prijemu su prisustvovali selektor Goran Nešić, njegovi pomoćnici Smail Pezerović  i Anil Dervišević, članice ženske odbojkaške reprezentacije BiH, te sportski radnici iz Kaknja Emir Alajbegović, u ime domaćina Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj, i direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj Aldin Šljivo koji su, zajedno sa svojim saradnicima, u organizacijskom smislu učinili sve da naša reprezentacija u Kaknju ima odlične uslove za pripreme pred prijateljske susrete sa Švedskom i kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvensvo.

Načelnik Nermin Mandra i predsjednik sportskog Saveza Općine Kakanj Samir Lušija u svojim gostima zaželili dobrodošlicu u Kakanj i sreću na predstojećem prijateljskom ogledu sa reprezentacijom Švedske, a tokom prijema gostima je predstavljen Kakanj, sjajni rezultati kakanjskog sporta, ulaganja Općine Kakanj i kakanjske privrede u sport.

DSC08505

Općinski načelnik Nermin Mandra je na poklon dobio odbojkašku loptu sa potpisima igračica

Selektoru Nešiću načelnik Mandra je, u znak sjećanja na boravak u Kaknju, darovao umjetnički reljef sa motivima čuvenog Zgošćanskog stećka koji potiče sa kakanjskog područja, dok su gosti načelniku darovali odbojkašku loptu sa potpisima članica reprezentacije kako bi krasila njegov ured.

U ženskom odbojkaškom klubu su ponosi što je Kakanj ugostio žensku odbojkašku reprzentaciju, a veliku ulogu u dovođenju reprezenacije u Kakanj odigrala je Uprava kluba i firma MGM Farm, odnosno gospodin Mensur Mušija koji je sponzor priprema naše reprezentacije u Kaknju, kao i Općina Kakanj i JU KSC Kakanj koji su ustupili Sportsku dvoranu bh odbojkašicama na korištenje.

Selektor i igračice o predstojećim utakmicama

DSC08510

Edina Begić, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije BiH

-Atmosfera u ekipi je sjajna. Zadovoljni smo i sretni što smo u jednom gradu odbojke kao što je to Kakanj. Dosta smo podmlađeni u ovom ciklusu budući da neke djevojke nisu tu, jer opravdano su odsutne zbog nastupa van BiH sa svojim timovima. Vjerujem u ovaj tim i sigurna sam kako ćemo iz ove ekipe imati okosnicu  za naredne godine koji će praviti jako dobre rezultate, rekla je Edina Begić, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije BiH u izjavi za KakanjLive.

DSC08512

Majra Mušija, kapiten ŽOK Kakanj i članica reprezentacije BiH

-Ovaj poziv u reprezentaciju za mene predstavlja jedno sjajno iskustvo gdje sam stekla mnogo novih prijateljica i zaista mnogo naučila od svojih saigračica i trenera. Za mene je ovo motiv više da još napornije radim u svom klubu i tako se dodatno razvijam. Vjerujem kako možemo pružiti dobar susret našoj publici u Kaknju u prvom prijateljskom susretu sa Šveđankama, rekla je Kakanjka Majra Mušija koja je u ovom  pripremnom ciklusu posala reprezentativka BiH.

Trener ženske odbojkaške repreznetacije Goran Nešić kaže kako su na ovom okupljanju u podmlađenom sastavu.

-Ovo godine je dosta podmlađena reprezentacija. Pozvali smo više igračica kako bi što više radili, trenirali i nekima od njih dali dodatni motiv da još više rade u narednom periodu.Očekujem da će ove djevojke dati svoj maksimum u naredna dva duela sa Švedskom, a potom se ćemo se maksimalno fokusirati na kvalifikacije gdje smo u slobodno mogu reći grupi smrti, rekao je u izjavi za KakanjLive selektor ženske odbojkaške reprezentacije Goran Nešić.

Podsjećamo naša reprezentacija  kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine se nalazi u grupi D zajedno sa selekcijama Latvije, Španije, Italije, Bjelorusije i Belgije. U okviru priprema za ove kvalifikcije naša slekecija će sutra od 18 sati odmjeriti snage sa Švedskom u 18 sati u dvorani KSC Kakanj.  

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u