KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Načelnik Kaknja o digitalizaciji BiH

19.03.2019. - Načelnik Općine Kakanj, Aldin Šljivo govorio na regionalnoj konferenciji “Digitalizacija bh društva”.U prijepodnevnom radu jedan od panelista bio je i Alem Zekić

slivokonferens
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i GlobalGPS BH, organizatori su Tiimiss Konferencija pod nazivom „Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva“ koja se održava u Sarajevu od jučer 18. do 20. a završava sutra diskusijama o temama 17 različitih panela i donošenjem zaključaka i preporuka.

U svom obraćanju načelnik Šljivo je govorio o pozitivnim iskustvima Općine Kakanj u primjeni digitalnih platformi, te planovima za primjenu novih softvera u svakodnevnom radu općinskih službi, a sve u cilju da rad općinskih službi bude efikasniji i da se kontinuirano poboljšava kvalitet usluga koje se pružaju građanima.

odgovara

Na konferenciji je govorio i naš sugrađanin Alem Zekić, direktor kompanije Synergy Soft d.o.o. Kakanj koji je skrenu posebnu pažnju sloganom teme o kojoj je govorio “Država na klaudu”, a kroz primjer vlastitog informacionog sistema za elektronsko funkcionisanje svih nivoa zakonodavne vlasti od općinskih vijeća do Parlamentarne skupštine BiH.

zekicslivomirsadZekić, Šljivo i Jašarspahić

Jučer prvog dana konferencije o potpori digitalizaciji BH društva govorio je i potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u