KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Na sjednici Vijeća usvojeni svi prijedlozi

29.12.2015. - Danas je u amfiteatarskoj sali nove administrativne zgrade općine Kakanj održana 38. sjednica Općinskog vijeća

vijece_38Sjednica održana u amfitetru nove zgrade Općine Kakanj

Procjena ugroženosti i plan zaštite od požara općine Kakanj dobio je jednoglasnu podršku vijećnika.Vijećnici su jednoglasno usvojili i okvirni program rada Općinskog Vijeća za 2016. godinu.

Dvadeset jedan glas, bio je dovoljan da bude usvojen prijedlog izmjena i dopuna Budžeta općine Kakanj za 2015. godinu. Rebalansirani budžet iznosi 22.449.153 KM. Prijedlog budžeta općine Kakanj za 2016. godinu i prijedlog o njegovom izvršenju u iznosu od 21.067.207 KM usvojen je sa 23 glasa i šest protiv.

Vijećnici su jednoglasno usvojili Prijedlog odluke o usvajanju Plana otplate neizmirenih kreditnih obaveza utrošenih za Rehabilitaciju vodosnadbijevanja grada Kaknja.

Usvojen je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Programa utroška namjenskih sredstava za zaštitu okoline općine Kakanj za 2015. godinu, dok su jednoglasno usvojeni Prijedlog odluke o dopuni Odluke o davanju na privremeno korištenje poslovnih prostora, Prijedlog odluke o vrijednosti boda naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta za 2016. godinu i Prijedlog odluke o vrijednosti boda komunalne naknade u 2016. godini.

Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog finansijskog plana Općinske izborne komisije Kakanj za 2016. godinu. Sa 20 glasova usvojena je informacija o realizaciji Zaključaka općinskog vijeća za 2015. godinu.

Vijeće je usvojilo i prijedloge kojima je dopunjen dnevni red današnje sjednice. To su Prijedlog odluke o načinu i uvjetima raspolaganja nekretninama u vlasništvu općine Kakanj – garažne prostorije i odluku o stipendiranju bez bodovanja djece poginulih rudara u rudarskim nesrećama.

Predsjednik sindikata Rustroja, Benijaz Smaka izvjestio vijeće o stanju u PDP ”Rudstroj” d.d. Kakanj.

Najava decembarske sjednice Vijeća

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u