KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

N1 u Ahmićima - Scena ispijanja otrova je sramotna

29.11.2017. - Ivana Crnogoras, reporterka N1, nalazi se u Ahmićima gdje je razgovarala sa svjedokinjom zločina u tom mjestu Enisom Ahmić, koja je izgubila više od 40 članova obitelji.

AutorN1 BiH

enisaahmic

 

Za N1 je istakla kako obitelji žrtava pozdravljaju odluku Međunarodnog suda u Hagu, ali da su se nadali većim kaznama.

Komentirala je i ispijanje otrova osuđenog Slobodana Praljka u sudu u Hagu.

"Ta scena ispijanja otrova je sramotna, opet sceniranje. Ako je točno da je otrov tu, odakle tu? Zašto ti takozvani heroji ne mogu da prihvate odgovornost, da pogledaju istini u oči? Lako je biti heroj i držati pušku u ruci, nije to heroj; heroji su oni koji su stajali ispred puške. Kad su znali naređivati, trebali su da budu spremni i da prihvate odgovornost", kazala je Ahmić za N1.

Podsjetila je i na zločin u Ahmićima te rekla: "Akcija 48 sati pepela i dima jasno govori da se radilo o organizaciji gdje se preračunalo da je potrebno 48 sati da se to uradi u Ahmićima".

"Nama obiteljima je jako teško. Nemam riječi za te monstrume koje nazivaju herojima. To su bile naši dojučerašnji susjedi koji su vodili te akcije i jasno je da su imali podršku Hrvatske, jer ako je moja kuća i pet kuća pored mene, koje su identične, kako će se znati koja je muslimanska a koja hrvatska kuća? Ciljano je, trebaju prihvatiti to sve, ne trebaju se ubijati", naglasila je.

N1 BiH

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u