KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Mulaomerović pozvao u reprezentaciju Harisa Delalića

22.06.2016. - Selektor seniorske reprezentacije BiH Damir Mulaomerović na širi spisak pozvanih za pripreme uoči ovogodišnjeg Eura,uvrstio i Harisa Delalića iz KK Kakanj. Podsjećamao za B selekciju Srbije nedavno je poziv dobio i Obrad Tomić, također košarkaš Kaknja

delalic_pressHaris Delalić, na širem spisku seniorske reprezentacije BiH

Biti rame uz rame, u pripremnom periodu zajedno sa Teletovićem i Nurkićem, zajedno sa  Kikanovićem i Stipanovićem i da ne nabrajamo  dalje veliko je priznanje, za košarkaša Kaknja, Harisa Delalića. Međutim to nije samo priznanje Delaliću. Priznanje je to i Košarkaškom Klubu Kakanj, ljudima koji ga vode, njegovom predsjedniku Mevludinu Delibašiću i treneru Josipu Pandži. Podsjećamo iz ovogodišnje ekipe još jedan igrač, Obrad Tomić, pozvan je u reprezentativnu B selekciju Srbije. Priznanje je to ovom gradu i navijačima Košarkaškog kluba Kakanj. Sve je to potvrda kvaliteta koji je napravljen u našem košarkaškom klubu, kaže predsjednik Kluba i član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, Mevludin Delibašić.

mevle_nerminMevludin Delibašić u klupskom razgovoru sa načelnikom Općine Nerminom Mandrom

U svakom slučaju selektor Mualaomerović je povukao predivan potez, jer  iz domaće lige nije ukazao  povjerenje samo Harisu Delaliću. Na širem spisku su igrači iz Lige 12, posebno iz Sparsa: Atić, Gajić. Gegić. Tu su i mladi košarkaši Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Emir Sulejmanović... Sve ovo govori o opredjeljenosti i selektora i Košarkaškog saveza da  se gradi kontinuitet  preko talentovanih mladih igrača i košarkaša koji zaslužuju pažnju a igraju u domaćem prvenstvu.

obradObrad Tomić, na spisku B košarkaške reprezentacije Srbije

Nedovno smo, u razgovoru sa trenerom Kaknja Josipom Pandžom dobili ocjenu o Harisu Delaliću. Rekao nam je da je to košaarkaš Kaknja koji je u protekloj sezoni najviše napredovao, dok predsjednik Kluba Mevludin Delibašić, ističe kako je Delalić u  redove Kaknja stigao  mlad, bez afirmacije, odigravši zapaženu ulogu, koja je nagrađena pozivom na širi spisak reprezentativaca. Biranim riječima i u superlativima predsjednik Delibašić govori i o Obradu Tomiću. Svemu treba dodati da su ovi mladi košarkaši i Delalić i Tomić, ostavili poseban utisak kao ličnosti, kao ljudi koji su na terenu i van terena sportisti koji  znaju graditi timske i odlične međuljudske odnose. Na kraju krajeva to je karakteristika svih igrača Kaknja.

Na širem spisku Mulaomerovića nalaze se:

Edin Atić, Nedim Buza, Haris Delalić, Nihad Đedović, Nikola Gajić, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Miralem Halilović, Kenan Karahodžić, Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Nemanja Mitrović, Džanan Musa, Jusuf Nurkić, Muhamed Pašalić, Dalibor Peršić, Imran Polutak, Alexander Renfroe, Njegoš Sikiraš, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović, Mirza Teletović, Adin Vrabac i Zack Wright.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u