KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Muflizović i Josipović pred utakmicu sa Širokim

26.10.2018. - Kapiten košarkaša Kaknja Aldin Muflizović i jedan od nekoliko bitnih igrača Kaknja Igor Josipović govore o važnosti utakmice sa HKK Široki i optimizmu koji će donijeti pobjedu

IMG_6061Aldin Muflizović

Aldin Muflizović je u kapitenskoj ulozi vođa ekipe i kada proradi onda iznenadi i sam sebe. Sutra bi se mogla dogoditi takva utakmica u kojoj Mufle i skače i pogađa sa puno energije i preciznosti. Nikada mu kao kapitenu nije nedostajalo samopouzdanja, a sreća mu je često okretala leđa. Njegova hrabrost i beskompromisnost, uz energiju koju sa sobom nose svi njegovi saigrači, ako budu iznad stopostotnog zalaganja, pobjeda domaće ekipe neće biti upitna. Pored njega su momci željni dokazivanja i pobjeda, a očekuje i da navijači budu na maksimalnom nivou: 

- Trebamo ispoštovati sve ono što su nam predsjednik i trener rekli prije ove utakmice. Ekipu Širokog poznajemo odlično. Mlada i poletna ekipa. Puno trče u kontru, skaču i mislim da je važno zaustaviti njihovu odličnu tranziciju i ofanzivni skok. Ako uspijemo utakmicu ćemo dovesti u našu korist. Nadam se i priželjkujem pobjedu. To nam je jako bitno za bolje otvaranje sezone, koja je počela, drugo je kolo. Pobjeda će nam dati dodatni motiv i vjetar u leđa za nastavak sezone. Čeka nas težak raspored i utakmica sa Širokim nam je mnogo, mnogo bitna. Mislim da ćemo pobjediti i pozivam navijače koji su uvijek znali da nas motivišu, to je publika koja je znala okrenuti utakmicu u našu korist i jako nam je bitno da nas što više i što bolje podrže. Mi smo prosječno mlada ekipa, koja tokom igre ima uspona i padova, te nam publika može puno pomoći.

IMG_6089Igor Josipović

Igor Josipović, jedan je od izuzetno bitnih igrača za sutrašnju i sve naredne utakmice novog i redizajniranog tima Kaknja. Iz više razloga. Jaka i karakterna sportska i ljudska ličnost. Odan bojama kluba za koji nastupa ne samo kao profesinalac već i kao čovjek koji se adaptira i uklopi u sredinu kao da je tu ponikao i odrastao. Na terenu produktivan, ne štedi se tokom utakmice, jak timski, a jak i individualno. Na terenu gine sa svaku loptu, za svaki poen. Optimista koji vazda igra na pobjedu i uz podršku publike, očekuje pobjedu svoga tima:

- Pred utakmicu sa Širokim naš je trener posložio neke stvari i dao nam korisna uputstva. Njihova prednost je što su već par sezona zajedno. Oni su spoj dosta mladih igrača ali koji dugo igraju zajedno, sa dvojicom iskusnijih. Ove godine imaju i jednog iskusnijeg plejmejkera i moramo se fokusirati na njega da ne bi razigravao ostatak tima. Ekipa Širokog dobro trči u kontranapad na što se moramo skoncentrisati i kvalitetno braniti svoj koš. Sutra moramo dati maksimum, odigrati izuzetno dobro. Nadam se da će nam takav pristup donijeti pobjedu i da ćemo obradovati navijače na prvoj domaćoj utakmici.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u