KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Mufle kapitenski najavljuje poraz Bosne u Kaknju

28.10.2016. - Veoma je važno da uz nas ponovo bude naš šesti igrač. Naša publika koja nas nikada nije iznevjerila. Ako Bog da, bodovi ostaju u Kaknju”, kaže Muflizović.

mufle_pred_bosnuAldin Muflizović, kapiten košarkaša Kaknja, pred derbi utakmicu Lige 10, između KK Bosna Royal Jelly i KK Kaknja, vjeruje da uz primjenu taktike koja se uigravala cijelu sedmicu, sarajevska Bosna ostavlja bodove u Kaknju. Evo šta kaže o pripremama za utakmicu, raspoloženju u timu i publici koja je sastavni dio ovog tima:Sutrašnju utakmicu smo ocijenili veoma teškom i može biti od velikog značaja za nastavak prvenstva.Iza nas je pobjeda u Hadžićima i dva mjeseca priprema i velikog ulaganja, kako finansijskog tako rada u psihičku i fizičku pripremljenost ekipe. Bosnu treba pobjediti jer ćemo samo tako potvrditi vrijednost bodova iz Hadžića. Za utakmicu sa Bosnom, pripremali smo se cijelu sedmicu i odradili veliki broj taktičkih varijanti koje ćemo primjenjivati na terenu. Dobili smo i pojedinačna uputstva o zaustavljanju glavnih igrača Bosne kao i uputstva o poentiranju tokom utakmice. Nadam se da ćemo imati svoj dan i sve to uspjeti pokazati na terenu. Bitno je da izdržimo fizički i da psihički sačuvamo pobjedničko raspoloženje. Nema povrijeđenih, svi smo zdravi i na raspolaganju”.

Kapiten “kakanjskih kraljeva” kaže da u ovom trenutku Bosnu svi respektuju, međutim i košarkaši Kaknju su izgradili imidž ekipe koja se respektuje:O Bosni trenutno svi pričaju kako su jaki, kako su se vratili i kako ih svi respektuju. Međutim i mi smo dio te priče. Napravili smo senzacionalna rezultat u prošloj sezoni, respektuju nas i od nas se očekuje da pobjedimo Bosnu.Važno je da realizujemo igru, onako kako smo zamislili.Veoma je važno da uz nas ponovo bude naš šesti igrač. Naša publika koja nas nikada nije iznevjerila. Ako Bog da, bodovi ostaju u Kaknju”, kaže Muflizović.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u