KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Mladost velikim preokretom stigla do pobjede

20.04.2019. - Odbojkaši Kaknja dobili su prva dva seta i bili na domaku pobjede.Ipak, Brčaci su slavili u tajbreku i na domaku su odbrane naslova prvaka

Odavno ljubitelji odbojke u dvorani KSC Kakanj nisu gledali bolju i kvalitetniju utakmicu. Dvoboj dva najbolja tima još jednom je pokazao da se u Kaknju i Brčkom igra najbolja odbojka i da ove dvije ekipe zasluženo već dvije decenije drže primat u našoj državi. U prvom setu izabranici trenera Aganovića imaju potpunu kontrolu igre i rezultata koji je na kraju glasio 25:19. Sjajnu partiju pružili su i u drugom setu.Imali su permanentno vodstvo, 8:3, 12:6, 19:11, 22:14.

Gosti tek u finišu uspijevaju ubitačnim servisima Saše Zimonjića smanjiti veliku prednost.Stigli su na 22:20, ali je sa dva uzastopna poena Zenovića na kraju bilo 25:22.I dok su igrači Kaknja briljirali u prva dva seta, gosti se punom mjerom revanširaju u trećem setu kojeg su riješili u svoju korist s devet poena razlike(16:25). Bila je to najava punog preokreta Brčaka.

Istina, Kakanj je u četvrtom setu, koji je bio najkvalitetniji i najuzbudljiviji, imao bolje otvaranje i vodstvo od 5:2, 9:4, 12:6, te c15:11,kada je nakon tajmauta trenera Mišića, na scenu stupio fenomenalni Jovan Čendić koji serijom 4:0 anulira prednost Kaknja i po prvi put dovodi svoj tim u vodstvo (18:19), koje su rutiniranom igrom priveli kraju u svoju korist (21:25).

Pitanje pobjednika riješeno je u tajbreku u kojem su veću koncetraciju i bolji servis imali Brčaci i zasluženo stigli do pobjede i velike prilike da u uzvratnoj utakmici potvrde naslov prvaka i produže petogodišnju dominaciju.

Bez obzira na poraz, igrači Kaknja zaslužuju čestitke na sjajnom izdanju.Šteta što su posustali u četvrtom setu jer su bili tako blizu trijumfa.

OK „Kakanj 78“ – OK Mladost (Brčko) 2:3

Sportska dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca: 450. Sudije: Jasmin Husejnović (Sarajevo) i Nikola Kozić (Ljubinje). Delegat: Nebojša Kadeglija (Ljubine). Prva utakmica finala Pley-offa za prvaka Bosne i Hercegovine. OK „Kakanj 78“-OK Mladost (Brčko) 2:3,po setovima:25:19, 25:22, 16:25, 21:25, 12:15.

OK KAKANJ 78:Muhamed Begić, Nebojša Januzović, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Armin Vehab. Trener Almir Aganović.
OK MLADOST: Mlađan Lukić, Anto Oršolić, Eldar Trakić, Jovan Ćendić, Radoslav Janjić, Almir Čolo, Azur Eminović, Saša Zimonjić, Tihomir Gajić, Niša Tanić, Arman Ćirić. Trener Branko Mišić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u